Eğitim

Eğitim haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Eğitim Haberleri

Öğretmen atamaları ne zaman? 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.

Hemşehrimiz Yağbasan’a yeni görev

Uzun yıllar Fırat Üniversitesi'nde görev yapan ve İletişim Fakültesi'nin kurucu ekibinde yer alan Prof. Dr. Mustafa Yağbasan, Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne dekan olarak atandı.

Başkan Turus Gençlere Verdiği Sözü Tuttu

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, 31 Mart Yerel Seçimlerinde vermiş olduğu sözü tutarak öğrencilere ücretsiz ulaşım imkanı sağladı.

AHDE Vefa Derneğinde ‘Atatürk ve Milli Egemenlik’ konuşuldu

AHDE Vefa Derneği tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Tarih bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Çevik , “Atatürk ve Milli Egemenlik” hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

Sıdıka Avar MTAL’de öğretmenlere seminer düzenledi

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında öğretmenlere seminer verildi.

1 Nisan’da okullar tatil edildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla birlikte 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle 1 Nisan’da okullar tatil edildi.

A Kalem Kurs Merkezi Büyüyor

Elazığ'da eğitimin parlayan yıldızı A Kalem Kurs Merkezi büyümeye devam ediyor. Elazığ Merkez Yeni Mahalle Muammer Çorbacıoğlu Sokaktaki adresinde yıllardır başarılı hizmetler veren A Kalem Kurs Merkezi, Bahçelievler mahallesinde yeni şube açtı.

Usta isim Zafer Kiraz, bir kez daha hayran bıraktı

Diksiyon ve Beden Dili Eğitim Uzmanı ünlü haber sunucusu Zafer Kiraz, Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen program kapsamında Elazığ’da ücretsiz olarak seminer verdi.

Ünlü sunucu Zafer Kiraz, Elazığlılarla buluşacak

Diksiyon ve Beden Dili Eğitim Uzmanı Ünlü Haber Sunucusu Zafer Kiraz, Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen program kapsamında 17 Şubat Cumartesi günü Elazığ’da ücretsiz olarak seminer verecek.

Elazığ Belediyesi’nden seminer 

Elazığ Belediyesi ve Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığıyla Elazığ Belediyesi Personeline Sigarayı Bırakma semineri verildi. 

Öğretmen atamasında söz Hazine'de! 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 4 hafta sonra toplandı ve alınan kararlar açıklandı. Terörle mücadele konusunda kararlılıkla adımlar atılacağı belirtilirken ABD'den gelmesi beklenen F-16'lar için de 'kararın memnuniyet verici' olduğu belirtildi. 

Eğitim-Bir-Sen’den dönem sonu değerlendirmesi

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bahşi eğitim öğretimin ikinci yarısında hayata geçirilmesini istedikleri projeleri ve öğretmenlerin sorunlarını da dile getirdi.

7. İl Eğitim Şurası düzenlendi

Fırat Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve STK’ların iş birliği ile ÖĞ-DER Elazığ Şubesi tarafından 7. İl Eğitim Şurası düzenlendi.

Ara tatil zili 10 Kasım Cuma çalacak

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 19 milyonu aşkın öğrenci, 13-17 Kasım'da 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ara tatilini yapacak.

Okullarda müfredat değişiyor 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına ilişkin önemli bir karar daha aldıklarını açıkladı.

MEB'den ortak sınavlara ilişkin yeni açıklama!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) ortak sınavlara ilişkin yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre, ortak sınavlarda da açık uçlu sorular kullanılabilecek. Bunun dışında kalan tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Müdür Yiğit'ten 2023-2024 eğitim öğretim yılı mesajı

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı. Yeni öğretmen alımı için takvimin, ekim ayı sonunda ilan edileceğini söyleyen Bakan Tekin, “Bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Bursluluk sınavı düzenlenecek 

Elazığ’da 3 Eylül Pazar günü Bursluluk sınavı düzenlenecek. Sınava toplamda 15 bin 319 öğrenci katılacak.

Toplam 420 haber.