FÜ Hastanesi çalışanlarına 'İleri Yaşam Desteği Eğitimi'

Fırat Üniversitesi Hastanesi çalışanlarına 'İleri Yaşam Desteği Eğitimi' verildi.

FÜ Hastanesi çalışanlarına 'İleri Yaşam Desteği Eğitimi'

Eğitimde konuşan Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet AKSU, sağlık alanında zamanında ve doğru müdahalenin hayati rol oynadığını, kalp ve solunum durmalarında erken ve etkin müdahalenin kritik öneme sahip olduğunu söyledi.

Dr. AKSU, kalp ya da solunum durmasının hem hastane içinde hem de hastane dışında meydana gelebileceğini, bu vakaların çoğunda öncesinde çeşitli belirtilerin görülebileceğini ve zamanında müdahale ile bu durumların önlenebileceğini vurguladı.

Dr. Öğretim Üyesi Ahmet AKSU, acil müdahalede zamanın önemli olduğunu belirterek, kalp veya solunum durması halinde ilk 4 dakika içinde temel yaşam desteğine, ilk 8 dakika içinde ise ileri yaşam desteğine başlanması gerektiğini, 10. dakikadan sonra oluşan beyin hasarının ise çoğunlukla kalıcı hale geldiğini söyledi.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet AKSU, kesintisiz ve kaliteli göğüs masajının yanı sıra erken şok uygulamasının ileri yaşam desteği sürecinde kritik role sahip olduğunu, kalp masajı sırasında temel havayolu yönetiminden ileri düzey havayolu desteğine kadar olan sürecin doğru uygulanması gerektiğini, adrenalin uygulamasının zamanlamasının önemli olduğunu ve mümkün olan en kısa sürede başlanmasının önem arz ettiğini söyledi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. kat konferans salonunda gerçekleştirilen İleri Yaşam Desteği Eğitimi’ne çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.