Çevre

Elazığ çevre haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Çevre Haberleri

Son cemre de toprağa düştü 

Baharın müjdesi olarak bilinen, 20 Şubat’ta havaya, ikincisi ise 27 Şubat’ta suya düşen Cemre’nin sonuncusu bugün toprağa düştü. 

Başkan Şerifoğulları, 'Doğa Dostu Bisiklet Yolları projemiz yapım ihalesine çıkıyor'

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Doğa Dostu Bisiklet Yolları' projesinin yapım ihalesine çıkacağını duyurdu.

Hem korku, hem keyif veren dev salıncak

Elazığ'daki Keban Baraj gölü kıyısındaki yüksek bir tepeye kurulan dev salıncak hem korku, hem de keyif verirken, kısıtlamanın kaldırılmasıyla bayramdan sonra hizmete açılacağı belirtildi.

Vefa ekibi, can dostları unutmadı

Tunceli'de Vefa Sosyal Destek Grubuna bağlı ekipler, kısıtlama kapsamında sokak hayvanlarını ihmal etmeyerek beslemeye başladı.

Ağlayan gelinlerin görsel şölenine sazı ve sözüyle eşlik etti

Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yüksek rakımlı bölgelerde yetişen ve halk arasında Ağlayan Gelin ile Hüzün Çiçeği olarak bilinen ters laleler, Elazığ'da ilk baharla birlikte görsel şölen sunmaya başladı. Eline sazını alan müzik öğretmeni Aygün Çam'da, ters lalelerin önünde türkü söyledi.

Fırtına bazı seralara zarar verdi

Elazığ'da meydana gelen fırtına nedeniyle bazı seraların zarar gördüğü, ilgili kurum tarafından ise zarar tespiti yapıldığı bildirildi.

Meteorolojiden 5 il için gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için gök gürültülü sağanak uyarısında bulunurken, rüzgarın da zaman zaman kuvvetli esmesinin beklendiğini bildirdi.

Tarihi Harput Mahallesi kiraz çiçekleriyle beyaza büründü

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'ndeki kiraz bahçelerinde ağaçlar baharla birlikte çiçek açtı. Beyaz gelinlik giyen ağaçlar görsel şölen sundu.

Dalgıçlar baraj gölüne daldı, tekerlekten halata kadar birçok atık çıkardı

Elazığ'ın Keban ilçesinde baraj gölüne dalış yapan dalgıçlar, tekerlekten halata kadar birçok atığı sudan çıkartarak çevre kirliliğine dikkat çekti.

Elazığ'da 4 yaralı şahin tedavi altına alındı, hayvan hastanesi başhekimi uyardı

Elazığ'da birinin kanadı kopmak üzere olduğu için ampute edilmek zorunda kalan 4 yaralı şahin bulunarak hayvan hastanesinde tedavi altına alındı. Bu hayvanların hedef seçilip vurulduğunun böylece doğanın dengesinin bozulduğunu belirten Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Han, Bunlar asil hayvanlar, bu şekildeki durumlarda bazen intihar edebiliyorlar, yemiyor ve içmiyorlar, kendilerini dışarı kapatıyorlar ve böylelikle ölebiliyorlar dedi.

Elazığ'da kapsamlı temizlik,ilaçlama ve bakım çalışması

Elazığ'da belediye ekipleri tarafından baharla birlikte kentin 4 bir yanında kapsamlı temizlik çalışması ile park ve yollarda çeşitli çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Kuzey Amerika kökenli istilacı böcek, Doğa Anadolu'ya giriş yaptı

Kökeni Kuzey Ameraki'ya dayanan 10 yıl önce Türkiye'ye Avrupa'dan giren ve çam ağaçlarına ciddi anlamda zarar veren, antepfıstığı ile badem ağaçlarını da etkileme ihtimali olduğu değerlendirilen istilacı böcek Leptoglossus Occidentalis'ın Doğu Anadolu'ya kadar ulaştığı tespit edildi.

Su ve yiyecek ihtiyacını karşılayan dağ keçileri, fotokapanla görüntülendi

Elazığ'da dağ keçilerinin su içmeleri için yerleştirilen sıvatlardan, ihtiyaçlarını giderme ve karınlarını doyurmaları fotokapanla görüntülendi.

İki depremde 16 bin 773 yapı ağır hasar aldı, 5 bin 664'ünün yıkımı yapıldı

Elazığ'da 6.8 ve 5.3'lük depremde toplam 16 bin 773 yapı ağır hasar aldı, yaklaşık 15 aylık sürede ekiplerin yoğun gayretleriyle süren çalışmalar kapsamında şuana kadar 5 bin 664'nünün yıkımı gerçekleştirildi.

Bu böcek dünyada ikinci, Türkiye'de ilk defa Elazığ'da görüldü

Fırat Üniversitesi (FÜ) Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Entomolog Prof. Dr. İnanç Özgen'in yaptığı çalışma ile yaprak pireleri grubundan Achrus albicosta isimli böcek, Çin'den sonra dünyada ilk defa Türkiye'de Elazığ'da görülerek kayıt altına alındı.

Elazığ'da hayvan dostu hastane

Elazığ'da bir hastane 'Hayvan Dostu Hastane' projesi kapsamında barınaklar kurdu, sahipsiz hayvanlara sahip çıktı.

Elazığ'da ağaçlar beyaz gelinliğini giydi, muhteşem görüntü ortaya çıktı

Türkiye'de aroması ve kalitesi ile ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Baskil ilçesinde 100 bin dekar alanda dikili bulunan yaklaşık 1 milyon kayısı ağacı çiçek açtı, ortaya görsel şölen çıktı.

Türkiye'nin yarım adası Elazığ'da, kaçak ava sıkı takip

68 bin hektarlık su yüzeyine sahip 3 tarafı baraj ve havzalarıyla çevrili olan Türkiye'nin yarım adası ili konumunda bulunan Elazığ'da, ekipler su ürünleri avlanma yasağı başlamasıyla kaçak avcılara fırsat vermemek için yoğun denetim yapmaya başladı.

Yaralı köpeği fark eden jandarma, ekip aracıyla hastaneye götürdü

Elazığ'da yol kenarında jandarma ekipleri tarafından yaralı halde bulunan köpek, ekip aracıyla hayvan hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

Toplam 272 haber.