Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Alan ile veren el birbirini görmüyor, 54 yaşında 'zimem defteri' geleneğini sürdürüyor

Elazığ'da yıllardır hayır işleriyle uğraşan 54 yaşındaki İbrahim Kayaoğlu, alan ile veren elin birbirini görmediği, hiç tanımadığı birinin borcunu ödeme anlamına gelen ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan zimem geleneğini, 'elçi' olarak sürdürerek örnek oluyor.

Yarım asırdır kadayıf yapıyor

Elazığ'ın tarihi kapalı çarşısının en eski esnaflarından olan Yaşar Aktaş, 25 yaşında başladığı tel kadayıf mesleğini 50 yıldır devam ettiriyor.

Kemoterapide gördüğü çocukların yüzlerini ördüğü bebeklerle güldürdü

Elazığ'da kemik iliği kanserine yakalan 4 çocuk annesi Nevin Göldağ, hastanede kemoterapi alan Lösemili çocukları görünce onlar için örgü bebek (Amigurumi bebek) yaparak, yüzlerini güldürdü.

Elazığ'da 'Engelliliği Görünür Kıl' projesi

Elazığ hibe desteğiyle 15 ay sürecek olan ''Engelliliği Görünür Kıl'' projesi için çalışmaların başladığı bildirildi.

Hobisini işe dönüştüren vatandaş insan boyunda çoban köpekleriyle çiftlik kurdu

Elazığ'da çocukluktan gelen hevesle bir çift Anadolu çoban köpeği beslemeye başlayan Oğuzhan Özdemir, köpek yetiştirme çiftliği kurdu. Görenlerin yok böyle bir hobi dediği çiftlikte köpekleriyle vakit geçiren Özmedir, bir tanesine 50 bin TL teklif etmelerine rağmen satış yapmadığını aktardı.

Köyün gelini, her soruna el attı, virüsü de köye sokmadı

Elazığ'da gelin olarak geldiği köyde muhtar olan Gülizar Demirpolat, kadın başına ne yapabilir sözlerine aldırış etmeyerek arkasına aldığı kadınların desteğiyle yol, internet ve telefon şebeke sorununu çözdü, köy içine de parke taşı döşemeye başladı. Köye giriş ve çıkışları kontrol altına alan muhtar sayesinde bugüne kadar hiç Covid-19 vakası da görülmedi.

Elazığ'da, 'Otizm Farkındalık Günü' etkinliği

Elazığ'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle etkinlik yapıldı.

Otizmli çocuklar, duyu odaları ve atla terapiyle hayata hazırlanıyor

Elazığ'da otizmli çocuklar, duyu odaları ve atlı terapiyle hem de duyusal bütünleme anlamında eğitimler alıyor, hemde hayata sevgiyle hazırlanıyor.

Süt için aldığı keçiler, çift çift kuzulayınca sürü sahibi oldu

Elazığ'da evlerinin süt ihtiyacının karşılamak için Halep keçisi alan Fatih Mehmet Turgut, keçilerin 8 ayda çift çift oğlak vermesiyle sürü sahibi oldu. Bu yıl şu ana kadar 30 kuzu alan ve hayvanlarının sayısı 80'e ulaşan Turgut, herkese bu keçileri tavsiye etti.

Down sendromlu iki arkadaşa doğum günü sürprizi

Elazığ'da down sendromlu iki arkadaşa Hacivat ve Karagöz oyunu eşliğinde doğum günü sürprizi yapıldı.

Vefalı gençler, pazara gitti yaşlılara yardım etti

Elazığ'da gönüllü gençler farkındalık oluşturmak amacıyla gittikleri pazar yerinde yaşlılar için hem alışveriş yaptı, hem de poşetlerini ve pazar arabalarını taşıdı.

Berberler, depremzede çocuklara hizmet vermek için sıraya girdi

Elazığ depreminden sonra geçici barınma merkezi olarak hazırlanan konteyner kentlerde aileleri ile yaşayan çocuklar için aynı anda 13 berber ücretsiz olarak hizmet verdi. Çocukların saçlarını kesen berberler, isteklerine göre de şekillendirmeyi ihmal etmedi.

Halime nineye anlamlı hediye

Kur'an-ı Kerim okumak için katıldığı kursta okuma yazma öğrenen 79 yaşındaki Halime Şahin'i Elazığ Valisi Erkaya Yırık eşiyle birlikte evinde ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

Nurçin adına kütüphane açıldı

Elazığ'da 3 makine ile yatağa bağlı olarak yaşamak zorunda kalan ve geçtiğimiz günlerde 3. kitabını çıkaran Nurçin Arlı adına mezun olduğu lisede kütüphane açıldı. Açılışa, dizi oyuncusu Hakan Serim de katıldı.

Sanatla buluşan özel çocuklar ve anneleri hayatlarına renk kattı

Elazığ'da özel çocuklar, anneleriyle birlikte 'Kadının Hayata Güçlü Dokunuşu' projesi kapsamında ebru sanatını öğrenerek hayatlarına renk kattı.

Jandarma bitkin haldeki şahine enjektörle su verip hastaneye ulaştırdı

Elazığ'da jandarma ekipleri, devriye görevi sırasında yol kenarında yaralandığı için bitkin düşen şahini enjektörle su verdikten sonra hayvan hastanesine ulaştırdı.

Abdullah'ın yok böyle bir hayranlık dedirten polislik ve dizi aşkı

Elazığ'da polislik mesleğine büyük bir sevgisi olan hafif zihinsel engelli 29 yaşındaki Abdullah Demir, 15 yıldır yayınlanan Arka Sokaklar dizisinin her anını ezberledi. Anne Zeynep Demir oğlunun dizi sevgisini, Geçenlerde bir çocuğu settekilerle görüştürmüşler, bu da görmüş ağladı, birlikte bende ağladım. Ama o kadar söylendi ve üzüldü ki akşama doğru baygınlık geçirdi diyerek anlattı.

Sahiplendiği kuzu, hem evinin neşesi, hem de terapisi oldu

Elazığ'da kanser tedavisi gören ve psikolojik desteği ihtiyacı olan 2 çocuk annesi Aysel Yar, annesi ölen kuzuyu sahiplenerek evinde bakmaya başladı. Evde kuzusunun altını bağlayan, onu biberonla besleyen Yar'a, kuzu terapi oldu, hayatına da renk geldi.

Elazığ'da yasak kalktı yaşlı ve gençler, bahar havasının tadını çıkardı

Normalleşme süreciyle birlikte orta risk grubunda yer alan Elazığ'da, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar, kısıtlamanın kalkmasıyla parklarda rahat rahat gezerek bahar havasının keyfini çıkardı.

Toplam 113 haber.