Çevre

Elazığ çevre haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Çevre Haberleri

Kar Elazığ'da 14 köy yolunu ulaşıma kapattı

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede 14 köy yolu ulaşıma kapandı.

Elazığ'da sonbaharın son demleri görsel şölen oluşturuyor

Elazığ'ın yüksek rakımlı bölgeleri kış nedeniyle beyaz örtüsüne kavuşmaya başladığı bugünlerde, kent merkezinde sonbaharın son demlerini yaşanıyor. Rengarenk olan yapraklar kentte görsel şölen sunuyor.

Meteorolojiden sis ve buzlanma uyarısı

Meteoroloji Elazığ için sis, buzlanma ve don uyarısı yaparken, sabah saatlerinde sis kısmen etkili oldu.

Elazığ'da hayvanları koruma polisi, kısıtlamada sokak hayvanlarını besledi

Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma polisleri tarafından beslendi.

Jandarma, kısıtlama da sessiz dostlarını beslemeyi ihmal etmedi

Elazığ'da jandarma ekipleri Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında rutin uygulamalarını yaparken, sessiz dostları sokak hayvanlarını da beslemeyi ihmal etmedi.

Kısıtlama ile sessizliğe bürünen Elazığ, drone ile görüntülendi

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Elazığ'ın en yoğun cadde ve sokakları dahil olmak üzere her yer sessizliğe büründü. Sessizliğe bürünen kent drone ile havadan görüntülendi.

Elazığ'ın Palu ilçesinde çevre temizliği

Elazığ'ın tarihi ilçesi Palu'da, tüm kurumların katılımıyla çevre temizliği yapıldı.

Silahla vurulan kartal kurtuldu, atmaca ise telef oldu

Elazığ'da silahla vurulması sonucu kanadı kırılıp yerinde kendiliğinden kaynayan kartal, bitkin halde bulunup tedavi altına alındı, ancak aynı durumda olan bir atmaca ise telef oldu.

İlçede yılların çöp sorunu, katı atık depolama tesisi ile enerjiye dönüşüyor

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kurulduğu 1937 yılından itibaren yaşadığı çöp sorununu, yapılan Katı Atık Depolama Tesisi ile çözdü.

Malatya'daki deprem Elazığ'da hissedildi

Malatya'da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da hissedildi.

Elazığ'da eğitimciler fidan dikti

Elazığ'da Bir Fidan Toprağa, Bin Nefes Geleceğe seferberliği kapsamında başlatılan kampanya ile Memur-Sen üyeleri binlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Kış geldi 850 hanelik köy 50'ye düştü

Elazığ'da 850 hanelik bir köyün nüfusu kış mevsimiyle birlikte 50'ye düşünce dışarıda kalan sokak hayvanlarına köyün muhtarı sahip çıktı.

Kığı Barajı ve HES Santral kazı şevlerdeki kaymaların önlenmesi için proje imzalandı

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından, Bingöl'de bulunan Kığı Barajı ve HES Santral kazı şevlerinde oluşan kaymaların önlenmesi proje yapımı hizmet alımı işine ait sözleşme imzalandı.

Baskil MYO kampüsüne 2 bin 160 fidan dikildi

Elazığ'da FÜ Baskil Meslek Yüksekokulu kampüs alanına Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında 2 bin 160 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük lavanta bahçesi Elazığ'da kuruldu

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 36 dönüm arazi üzerine 25 bin kök lavanta ekilerek bölgenin en büyük bahçesi kuruldu. Görsel şölene ev sahipliği yaparak ziyaretçi çekmesi amaçlanan proje kapsamında bölge sakinlerine de gelir kapısı olması bekleniyor.

Behramaz Havzası Master Planı kapsamında baraj ihalesi yapıldı

Elazığ'da Behramaz Havzası Master Planı kapsamında sulama ve içme suyu temini amaçlı Hatunköy Barajı projesi yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Vali Yırık:' Elazığımızın her yerini ağaçlandıracağız'

Elazığ'da devam eden fidan dikme etkinliğine katılan Vali Erkaya Yırık, ilmek ilmek kentin her tarafını ağaçlandıracaklarını bu çalışmaların ilkbahar da da süreceğini söyledi.

FÜ Fidan Üretim Merkezi'nde cevizler toprakla buluştu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Baskil Meslek Yüksek Okulu kampüsünde kurulan Çevre Geliştirme ve Fidan Üretim Merkezi'ne 2 bin adet cevizin ekimi yapıldı.

Elazığ'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altına alınan ve avlanması yasak olan dağ keçileri, yüksek kesimlerdeki sarp kayalıklarda beslenirken görüntülendi.

Toplam 272 haber.