Sağlık

Sağlık haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Sağlık Haberleri

Şehir Hastanesinde 'Hemşirelik Tanıları ve Hasta Bakım Planları' konulu eğitim verildi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde hizmet kalitesini en üst noktaya taşımak için çalışmalar devam ediyor.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Yönetimi, Anestezi Teknikerleri Gününü kutladı

Anestezi Tekniker ve Teknikerleri günü Fırat Üniversitesi Hastanesi Ameliyathanesinde kutlandı.

Karataş, intiharların önlenmesi çağrısında bulundu

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, 13 Aralık Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Aşı farkındalığı eğitimleri devam ediyor

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi tarafından ortaklaşa olarak bir süredir Elazığ genelinde yürütülen aşı farkındalığı eğitimleri bu kez de Elazığ Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerine yönelik olarak devam etti. 

Covid 19 çocuklarda obezite problemine neden oldu

Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsan Esen, Covid 19 pandemisinin çocuklarda neden olduğu obezite riskine değindi.

İl Sağlık Müdürlüğü karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Tartar, Dünya AIDS Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu

Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Sağmak Tartar, 1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Yaşı küçükken veremediği böbreği büyüyünce verdi, babasına can oldu

Elazığ'da böbrekleri iflas eden ve 7 yıldır diyalize giren Şener Kaya, oğlunun verdiği böbrek ile yeniden hayata tutundu.

Türk: Tıbbi sekreterler en büyük destekçilerimizdir

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başmüdürü İlyas Türk, hastanede çalışan tüm tıbbi sekreterlerin günlerini kutladı.

Uzmanından el ve ayak bakımı önerileri

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü stilist Mehmet Sait Dalmış, güzelliğin sadece yüz bakımıyla ortaya çıkmayacağını belirterek el ve ayak bakımları konusunda bilgiler verdi.

Uzmanlar ebeveynleri uyardı: Süt dişleri, daimi dişler için rehber görevi görür

Halk arasında süt dişi ile ilgili yanlış bir kanının olduğunu belirten diş hekimi Mahmut Aslan, ''Süt dişleri hem estetik hem beslenme hem de çiğneme adına büyük bir fonksiyon sahibidir. Yerine gelecek olan daimi dişler için de rehber görevi görmektedir'' diyerek ebeveynleri uyardı.

Prof. Dr. Atılgan: 'Son zamanlarda tüp bebek tedavilerindeki başarı oranlarında gözle görülür artışlar tespit ettik'

Son zamanlarda tüp bebek tedavilerindeki başarı oranlarında gözle görülür artışlar tespit ettiklerini belirten Prof. Dr. Remzi Atılgan, 'Fırat Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Laboratuvarında son sistem teknoloji kullanılıyor. Modern bir laboratuvarla bölge halkına hizmet veriyor' dedi.

Yemek borusunu delen cismin turp olduğunu zannetti, gerçek sonradan ortaya çıktı

Mardin'de yaşayan, ailesi ile birlikte akşam yemeği yerken yemek borusuna yabancı cisim kaçan ve Medical Park Elazığ Hastanesine sevk edilen Hasan Nas, gerçekleştirilen başarılı operasyonla 3 gün sonra sağlığına kavuştu. Farklı bölümlerde 3 farklı uzman doktorun müdahalesi sonrası yemek borusunu delen kemiğin çıkarıldığı talihsiz adam, turp yedikten sonra kendini hastanede bulduğunu söyledi.

Doç. Dr. Murat Baykara, 'MRG öncesinde sağlık personeli hastadan bilgi almalı'

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) öncesi sağlık personellerinin hastadan bilgi alması gerektiğini belirten Doç. Dr. Murat Baykara, 'Özellikle vücutta metal protez bulunan hastalarda MRG cihazı mıknatısı, bu protezleri yerinden oynatıyor. Bu tip hastalara; kalp pili olanlar, beyin ameliyatı ile beyin damarlarına klips takılmış olanlar örnek olarak gösterilebilir' dedi.

Elazığ'da yaralı köpeğe FÜ sahip çıktı

Elazığ'da araç çarpması sonucu yaralanan köpeğe, Fırat Üniversitesi (FÜ) sahip çıkarak tedavi altına aldı.

Elazığ'da vaka sayıları hızla düşmeye devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre korona virüs vaka sayılarında düşüş, önceki haftalarda olduğu gibi bu hafta da devam ederken, aşılanma oranı da yükseliyor.

Elazığ'da otizmli çocuklar için duyu bütünleme odası kuruldu

Elazığ'da kurulan duyu bütünleme odasında otizmli bireylerin dikkat süresi problemleri, duyusal ve gelişimsel anlamda yaşadıkları problemlere çözüm bulmak için duyu bütünleme odası oluşturuldu.

Akbulut: Lüzumsuz yere antibiyotik kullanarak vücudumuza zarar vermeyelim

Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Anabilim Dalı ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut, Avrupa Antibiyotik Farkındalık günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Dr. Kuluöztürk, 'Akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde'

Akciğer kanserinin günümüzde giderek artan bir hastalık olarak vatandaşların karşısına çıktığını belirten Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mutlu Kuluöztürk, 'Değiştirebileceğimiz olumsuz etkenleri azaltarak daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde' dedi.

Toplam 604 haber.