Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Bakan Varank: 'Tüm dünyanın gıptayla izlediği SİHA'larımızı Ukrayna'ya tedarik ediyoruz'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Tüm dünyanın gıptayla izlediği SİHA’larımızı biz Ukrayna’ya şu anda tedarik ediyoruz ve yeni dönemde büyük gelişmelere kapı açacak, önemli savunma konseptlerini değiştirecek. Akıncı'da mesela Ukrayna'dan tedarik ettiğimiz bir motoru kullanıyoruz ve bunun yerlileşmesi için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Turkcell, Bilişim 500’de kategorisinde 1’inci seçildi

Türkiye'nin müşteri deneyimi merkezi Turkcell Global Bilgi, önde gelen bilişim firmalarının yer aldığı '500 Bilişim Şirketi Araştırması'nda 11'inci defa kategorisinde birinci seçildi. Araştırmada Turkcell de 'Türkiye Merkezli Üretici' ana kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

Üniversite öğrencileri insansız su altı aracı tasarladı

Kocaeli’de bir araya gelen 12 üniversite öğrencisi, tasarladıkları insansız su altı aracını geliştirerek su altı arama kurtarma ve savunma sanayisinde kullanılmasını hedefliyor.

HAVELSAN dünya devleriyle aynı listede yer aldı

HAVELSAN Telekom Bulut Platformu, Haziran ayında Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü'nün (ETSI) ağ fonksiyonlarını sanallaştırma ve mobil kenar bilişim birlikte çalışabilirlik testlerinden başarıyla geçmesinin ardından şimdi de dünya devleri ile aynı listeye girdi.

İkinci Akıncı TİHA, ikinci testi de başarıyla geçti

Baykar tarafından yerli ve milli imknlarla geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA'nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ikinci prototipi, Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'nda yer alan Bayraktar Akıncı Uçuş ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ikinci uçuş testini de başarıyla tamamladı.

Dolandırıcıların en çok kullandığı bu yönteme dikkat

Cep telefonu dolandırıcılarının en çok kullandığı yöntemlerden biri olan IMEI kopyalanmasına karşı uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor.

Araştırma görevlisinden önemli çalışma

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Ferhat Uçar ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Deniz Korkmaz ortaklığında yürütülen çalışma ile Yeni Tip Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) teşhisine yardımcı olabilecek COVIDiagnosis-Net isimli bir yapay zeka sistemi geliştirildi. 

Yüksek Bütçeli 2 Proje Kabul Edildi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Özcan ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sedat Savaş tarafından hazırlanan ve 2019-2. döneminde TÜBİTAK 1001 programına sunulan projeler başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi.

Türk Teknoloji Şirketi Ces’i Salladı

Türkiye’nin önde gelen yazılım firmalarından ASTAV, geliştirdiği Goart projesi ile dünyaya açılmaya devam ediyor.

Milli Yazılım 'GoArt' projesi Singapur'da

Türkiye'nin önde gelen yazılım firmalarından ASTAV'ın artırılmış gerçeklik GoArt projesi Singapur'da dünyanın en büyük Finansal Teknolojileri Festivali'nde (FinTech) yer aldı.

Yapay Zekalı Temelli Katı Atık projesi ile finale kaldılar

Elazığ'da 2 üniversite öğrencisi, sıfır atık projesine destek vermek amacıyla yapıp adına Vatoz dedikleri 'Yapay Zeka Temelli Katı Atık Ayrıştırma' projesi ile yarı finalde birinci olarak, Teknofest'de finalde yarışmaya hak kazandı.

ASTROFEST 2019 uçuracak

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından düzenlenen ASTROFEST 2019 bu yıl renkli sürprizlerle dolu. Festivale katılanlar arasında yapılacak çekilişle talihli bir kişi Bursa semalarında uçak turu kazanacak.

Üniversite öğrencilerinden büyük başarı

Elazığ'da 2 üniversite öğrencisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesine destek vermek için dışı akvaryum görünümlü yapay zekalı katı atık ayrıştırma makinesi yaptı.

Atık malzemeler, oyuncağa dönüştü

Elazığ’da ’Hayalimle Dönüşen Oyuncak Yarışması Projesi’ ile atıklar, oyuncağa dönüştü.

Görgün;"ASELSAN'ın Anadolu'ya yayılması konusunda anlaştık"

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Elazığ'da açıklamalarda bulundu.

Toplam 72 haber.