Dünya

Dünya Haberleri

Polonya’da yeni kabine açıklandı, başbakan değişmedi

Polonya'da 13 Ekim'de düzenlenen genel seçimlerin galibi Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) yeni kabineyi açıkladı. Başbakan Mateusz Morawiecki'nin önümüzdeki dönem de başbakanlık görevini sürdürmesi kararlaştırılırken, yeni kabinede önceki kabinede yer alan 10 bakanın koltuğunu koruduğu görüldü.

Şişli’de kontrolden çıkan araç, evin salonuna girdi

Şişli'de kontrolden çıkan otomobil bir evin salonuna girdi. O sırada salonda televizyon izleyen ev sahibi neye uğradığını şaşırırken, kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

Suudi Veliaht prensin Lindsay Lohan’la aşk dedikodularına babadan açıklama

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile aşk yaşadığı iddia edilen ünlü oyuncu Lindsay Lohan'ın babası Michael Loan ikilinin 'platonik ve saygılı' bir ilişkisi olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı Johnson’ın kararına Türk kuzeni Kuneralp de karşı

Erken seçim için önümüzdeki pazartesi önerge vereceği açıklanan İngiltere Başbakanı Boris Johson'un Brexit ile ilgili tutumunu, Türk kuzeni emekli Büyükelçi Selim Kuneralp, Yaşar Üniversitesinde düzenlenen konferansta değerlendirdi. Kuneralp, Boris, AB karşıtı olmasıyla aile üyelerinden istisna bir tutum sergiliyor. O kadar mantık dışı bir tutum ki umarım bir an önce bu kararından vazgeçer dedi.

Pakistan’da cami saldırısı: 5 ölü, 15 yaralı

Pakistan'ın Ketta şehrindeki bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı.

Kerkük katliamının 60. yıl dönümü anıldı

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü, 'Çok çeşitli baskı, asimilasyon ve yok etme politikaları ile karşı karşıya kalmamıza rağmen Irak Türklüğü 100 yıllık süreçte benliğini kimliğini ve özünü korumayı başarmıştır dedi.

Lunapark feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Özbekistan'ın Cizzak şehrindeki bir lunaparkta Adrenalin Max adı verilen eğlence aracının kopması sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Filistinliler ABD’nin Yüzyılın Anlaşması planını protesto etti

Filistinliler, ABD'nin Filistin sorununa çözüm bahanesiyle dayattığı 'Yüzyılın Anlaşması' planını protesto etti.

Almanya’da Ermeni anıtı dikilmesine Türklerden tepki

Almanya'nın Frankfurt şehri yakınlarındaki Pohlheim kasabası meclisinin 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun sözde Ermeni soykırımı anısına anıt yaptırma kararı alması, Hessen Türk Dernekleri İnisiyatif Platformu (HTDIP) tarafından protesto edildi.

Faslılar yüzyılın anlaşmasını protesto etti

Fas'ın başkenti Rabat'ta ABD'nin 'Yüzyılın Anlaşması' planına karşı protesto gösterisi düzenlendi.

Trump’tan Bulgaristan’a Irak asıllı elçi

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Bulgaristan'a Irak asıllı bir kadın olan Herro Mustafa'yı aday gösterme niyetinde olduğunu söylediğini açıkladı.

Almanya’da Diyanet camisine saldırı

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı merkez camisine saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu, camide maddi hasar meydana geldi.

G20’de Türkiye-Kanada iş birliği

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kanada Uluslararası Ticaretin Çeşitlendirilmesi Bakanı Jim Carr tarafından Türkiye ile Kanada arasında Ortak Ekonomik ve Ticaret Komisyonu (JETCO) mutabakat zaptı imzalandı.

Dünyada 1,5 milyar insan günde 1 dolarla geçiniyor

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, dünyada 821 milyon kişinin kronik aç olduğunu ve temiz su bulamadığını belirterek 1.5 milyar insanın ise günde 1 dolarla geçinmek zorunda kaldığını söyledi.

Sri Lanka’da Dang Humması salgını: 28 ölü

Sri Lanka'da 2019'un ilk beş ayında dang humması nedeniyle 28 kişinin hayatını kaybettiği, 18 binden fazla kişide dang humması görüldüğü kaydedildi.

Hindistan’da bayram namazında terör saldırısı: 25 yaralı

Hindistan'da sabah bayram namazı kılan insanlara yönelik iki ayrı terör saldırısında 25 kişi yaralandı.

Azez’de patlama: 13 ölü

Suriye'nin Halep iline bağlı Azez'de namaz çıkışında bombalı araçla düzenlenen saldırıda 13 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı.

İsrail polisi Mescid-i Aksa’dan Müslümanları çıkarıp Yahudileri soktu

İsrail polisi, Kudüs gününe denk geldiği bahanesiyle son 30 yıldır ilk defa ramazanın son günlerinde Yahudileri Mescid-i Aksa'ya soktu. Polis, Yahudilerin içeriye girmesi için Mescid-i Aksa'daki Müslümanları kuvvet kullanarak gece yarısı dışarı çıkardı. Çıkan olaylarda polisin zor kullanması sebebiyle birkaç kışı yaralandı. Polis birkaç kişiye de gözaltına aldı.

Gürcistan Başbakanı Bakhtadze, iftar programı düzenledi

Gürcistan Başbakanı Mamuka Bakhtadze, ülkesinde yaşayan Müslüman halk ve diplomatlar için iftar programı düzenledi.

Toplam 196 haber.