Dünya

Dünya Haberleri

Trump: New York'tan herkes kaçıyor

Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle zor günler geçiren New York Valisi Andrew Cuomo’ya yönelik eleştirilerde bulunan ABD Başkanı Donald Trump, New York şehrinin tam bir karmaşa halinde olduğunu ve herkesin şehirden kaçtığını söyledi.

Rusya'nın Londra Büyükelçisi Kelin İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağırıldı

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus Soruşturma Komitesi Başkanı Ivan Noskevich ile toplantı yaparak gösterilerde gözaltına alınanlarla ilgili bilgiler aldı.

Mariya Kolesnikova kaçırıldı iddiası

Belarus’ta Lukaşenko iktidarına karşı ayaklanan muhalefetin liderleri arasında olan Mariya Kolesnikova’nın sabah saatlerinde kaçırıldığı iddia edildi.

İran'da Mavi balina oyunu yüzünden 3 genç hayatını kaybetti

İran’da mavi balina oyununun final bölümünü tamamlamak için Hazar denizine atlayan 4 gençten 3’ü hayatını kaybetti.

Filipinler’de 6.3 büyüklüğünde deprem

Filipinler'de 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Halep kırsalında bombalı yüklü araç patladı: 2 ölü

Suriye'nin Halep kırsalında bulunan Ghandoura köyünde bombalı yüklü aracın patlaması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Rusya'dan, Poroşenko'ya yaptırım kararı

Rusya, eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve milletvekili Svyatoslav Vakarchuk dahil birçok Ukraynalıya yaptırım kararı aldı.

Maysak tayfunu Rusya’yı vurdu

Japonya ve Güney Kore'yi vuran Maysak tayfunu, Rusya'nın Vladivostok bölgesinde de etkili oldu. Binadan kopan plakalar yolda yürüyen bir kadına isabet ederken araçlar ve gemiler de tayfundan sürüklendi.

Sudan’da otobüs devrildi: 11 ölü, 38 yaralı

Sudan'ın Kuzey Kordofan eyaleti'nde bulunan El-Ubeyd kenti girişinde bir otobüsün devrilmesi sonucu 11 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Kabe, gül suyu ve zemzemle yıkandı

Müslümanların kıblesi Kabe, düzenlenen tören ile her yıl olduğu gibi bu yıl da saf gül suyu ve ud yağı ile karıştırılmış zemzem suyuyla yıkandı.

ABD'den Çinli diplomatlara yeni kısıtlama

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çinli diplomatlara yönelik yeni kısıtlamalar uygulanacağını açıklayarak, “Çinli diplomatlar, rutin aktivitelerini gerçekleştirmek için ABD’den izin alacaklar” dedi.

Japonya’da 43 mürettebatlı yük gemisi kayboldu

Japonya'da, Maysak Tayfunu nedeniyle 43 mürettebat ve 60 bin büyükbaş hayvanı bulunan yük gemisi kayboldu. İmdat sinyali gönderen geminin Filipinli bir mürettebatı kurtarılırken, diğer mürettebat ve gemiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Rusya’da ormanlık alanda yangın: 2 ölü

Rusya'nın Krasnodar bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangının yerleşim yerlerine sıçraması sonucu çok sayıda kişi tahliye edilirken 2 kişi hayatını kaybetti.

Londra'da iklim protestoları başladı

İngiltere'nin başkenti Londra'da hükümetin iklim kriziyle mücadele noktasında daha fazla adım atması talebiyle iklim protestosu gerçekleştirildi. Protestoyu belirlenen sürede sonlandırmayan göstericilere polis müdahale etti.

Japonya'da Abe'nin sağ kolu adaylığını açıkladı

Japonya’da Başbakan Shinzo Abe'nin sağlık sorunları gerekçesiyle istifa etme kararı almasının ardından gözler LDP'deki liderlik yarışına çevrilirken, yarışın favorisi olarak gösterilen Abe'nin sağ kolu Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga adaylığını resmen açıkladı.

Belarus’ta bu kez öğrenciler sokağa çıktı

Belarus'ta devam eden Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko karşıtı protestolarda bu kez üniversiteli öğrenciler sokağa çıktı. Yürüyüşün sonlandırılması çağrısı yapan polis, öğrencilere sert müdahalede bulundu.

Ramadi’de bomba yüklü araç patladı: 3 yaralı

Irak'ın batısındaki Ramadi kentinde bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Putin, Kırım Tatar liderleriyle bir araya geldi

Kırım Tatarlarının sürgün edilişinin 70. Yılı münasebetiyle Kırım liderleriyle bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Tatarlarının kimse tarafından pazarlık konusu edilemeyeceğini söyledi.

Afganistan'da Kamu Koruma Birimi Kuvvetlerine saldırı: 3 ölü

Afganistan'da Kamu Koruma Birimi Kuvvetlerine Taliban tarafından gerçekleştirilen saldırıda 3 asker hayatını kaybederken, 6 asker de yaralandı.

Toplam 196 haber.