Başkan Alan: Yerinde dönüşüme hız verilmeli

ETSO Nisan ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hikmet Şişecioğlu’nun da katılarak müdürlük çalışmaları hakkında bilgiler verdiği toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, Elazığ’ın gelişmesi ve kalkınması adına hem Ticaret ve Sanayi Odası’nın gayret ve cabalarının nisan ayında da devam ettiğini, Merkez Bankasının faizleri yüksek tutmasına rağmen şehirdeki birçok sektörün hız kesmeden yatırımlarını sürdürüp yeni istihdam alanları oluşturup üretim ve ihracatın artarak devam etmesinin ülkemizin enflasyonla olan mücadelesinden başarıyla çıkacağının göstergesi olduğu ifade etti.

Nisan ayı meclis toplantısında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu’nu konuk ettiklerini ve yaşanan depremler sonrası İl Müdürlüğü olarak gerçekleştirilen proje ve hizmetler hakkında bilgiler paylaşacağını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan konuşmasını şöyle sürdürdü.
“Bizler,  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehir merkezinde yıkılan binaların bir an önce yapılmasını istiyor ve bunu sabırsızlıkla bekliyoruz. Zira bu binaların zemin katında olan binlerce iş yeri ve dükkân da yıkıldığı için ilimiz ticareti önemli bir darbe aldı.  Bu işyeri sahipleri de artık dükkânları olmadığı için işsiz ve aşsız kaldılar. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi adına hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz hem de yerel yönetimlerimizin hızlı adım atmaları ve şehrin normale dönmesi adına kararlı bir duruş sergilemeleri gerekiyor.”

BAŞKAN ALAN: YERİNDE DÖNÜŞÜME ÖNCELİK VE HIZ VERİLMELİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yerinde dönüşüm için hak sahiplerine sunduğu imkânlar ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında yer alan kentsel dönüşüm ve yerine dönüşüme öncelik ve hız verilmesiyle bu olumsuzlukların kısa süre içerisinde giderileceğine inandıklarını dile getiren Başkan Alan, bu konuda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerlerine düşen görevi eksiksiz yerine getireceklerini ifade etti.

BAŞKAN ALAN: BELEDİYELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPARAK İSTİHDAMI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

31 Mart seçimleri sonrası seçilen Belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini, ifade eden Başkan Alan, “Belediye başkanlarımızı ziyaretlerimizde;  ilimizin sanayi, ekonomi ve istihdamına katkı sunacağımız ortak projelerimizi görüşmekle birlikte özellikle Palu-Kovancılar-Karakoçan ilçelerimize hitap edecek Karma OSB ile ilgili son durum hakkında başkanlarımızı bilgilendirdik ve yeni yol haritamızı belirledik. İnşallah yakın zamanda Karma OSB’mizin tüm resmi prosedürleri de tamamlanacak ve arsa parselasyon işlemlerin ardından arsa tahsislerine de başlamış olacağız. Yine Baskil belediye başkanımızla yaptığımız görüşmede ETAK projemiz kapsamında Baskil kaysısı entegre tesisini kurarak bu ürünümüzün daha çok tanınması ve pazarlanması konusunda adımlar attık.” Dedi.

İL MÜDÜRÜ ŞİŞECİOĞLU ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının Nisan Ayı meclis toplantısına konuk olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu, 24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 depremleri sonrası şehir merkezi ile köylerde yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek bu konuşlarla ilgili soruları cevaplandırdı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,  Nisan ayı toplantıya katılarak üyeleri bilgilendirmesinden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Şişecioğlu’na teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN