Gazze'de gönüllü hekimlik yapan kamacı yaşadıklarını anlattı

Gazze'de gönüllü hekim olarak Çalışan Dr. Taner Kamacı, Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda yaşadıklarını anlattı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Hayat sağlık ve sosyal hizmetler vakfı tarafından Gazze ile ilgili program düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Gazze'de gönüllü hekim olarak çalışan Dr. Taner Kamacı katıldı.

Ahmet Tevfik ozan kültür ve kongre merkezinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Hayat sağlık ve sosyal hizmetler Vakfı Elazığ Şube Başkanı Hakkı Sönmez yaptıkları çalışmalara değindi.

Başkan Sönmez, “Elazığ’da 2014 yılında 10.yılımız oluyor. Şubemizi açtık yine bir avuç dostlarla, meslektaşlarımızla birlikte vakfımızın şubesini burada hizmete sunmuş olduk. Özellikle bayan öğrencilerimize ben teşekkür ediyorum. Hanımlar bu konuda çok daha gayretliler. Gayemiz şu, Tıp Fakültesini kazanan bir öğrencimiz her halükarda hekim olacak. Ama biz diyoruz önce insan önce Ahlak önce iman. Bunlar beraberinde olursa çok daha güzel olur” dedi.

Gazze'de gönüllü hekimlik yapan kamacı yaşadıklarını anlattı

Gazze'de gönüllü hekim olarak çalışan Dr. Taner Kamacı orada yaşadıklarını anlattı.

Hekim Kamacı, “ Savaşın başından beri hocamız söyledi herkes gibi biz hekimler olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Dua ediyorduk, maddi yardım göndermeye çalışıyorduk, Hekimlerle sessiz yürüyüşler yapıyorduk her hafta, Basın bildirileri okuyorduk her hafta. Başka derneklerin sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği toplantılara, yürüyüşlere, gösterilere katılıyorduk, destek veriyorduk. Boykota uyuyorduk, çevremize anlatıyorduk. Temel ihtiyaçlar kısmında hem kendi mesleğimizle ilgili yazdığımız ilaçlar kullandığımız cerrahi malzemeler bu anlamda hayatımız her alanına boykotu yerleştirmeye çalışıyorduk” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN