Dünya

Dünya Haberleri

Ermenistan çatışmalarda geri adım attı

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalar 6. gününde devam ederken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, AGİT Minsk Grubu arabuluculuğunda ateşkes görüşmeleri için hazırız denildi.

Rus muhalif Navaly, zehirlenme olayında Putin'i suçladı

Rus muhalif siyasetçi Alexei Navalny, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putini zehirlenme olayının arkasında olmakla suçladı.

Mısır'da polisin sivili öldürmesi protestoların fitilini ateşledi

Mısır'ın Luksor kentinde polislerin bir sivili öldürmesinin ardından kent genelinde protestolar patlak verdi.

Hong Kong'da Ulusal Gün kutlamalarında protesto endişesi

Çin’in kuruluşunun 71. yıl dönümü kapsamında kutlanan Ulusal Gün kutlamalarında hükümet karşıtı protesto endişesi ile polisin sıkı önlemler aldı. Şu ana kadar protesto girişiminde bulunan en az 60 kişi gözaltına alındı.

Afrin'de bomba yüklü araç patladı

Suriye'nin Afrin ilçesinde bir araca yerleştirilen bomba patlatıldı. Olayda en az 2 sivil yaralandı.

Rusya’dan Azerbaycan ve Ermenistan’a Moskova’da görüşme çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları ile Moskova'da toplantı yapılması çağrısında bulundu.

Çin’den Azerbaycan ve Ermenistan’a diyalog kurma çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmaya yönelik, Tüm tarafların soğukkanlı ve itidalli davranarak durumu daha gergin hale getirecek adımlar atmaktan kaçınmalarını, anlaşmazlık ve çatışmaları siyasi diyalog yoluyla çözmelerini temenni ediyoruz dedi.

Macron: Toplu ihanetlerini not alıyorum

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, söz verdiği hükümeti kuramayan Lübnanlı siyasiler için, 'Toplu ihanetlerini not alıyorum' dedi.

Azerbaycan ordusu bazı köyleri işgalden kurtardı

Azerbaycan Askeri Kuvvetlerince, Ermenilerin saldırı noktalarına düzenlenen karşı saldırı sonucunda bazı köyler Ermeni işgalinden kurtarıldı.

Macron: Lukaşenko gitmeli

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, protestoların yaşandığı Belarus’un Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun görevi bırakması gerektiğini söyledi.

Rusya'dan taraflara müzakere çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın sabah saatlerinde Azerbaycan’a düzenlediği saldırının ardından taraflara müzakere çağrısında bulundu.

Resulayn’da bomba yüklü araçla saldırı: 7 ölü, 14 yaralı

Suriye'nin Resulayn kentinde bomba yüklü araçla yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı.

Rusya’da çocuklara kamyon çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Rusya'da denizde yüzdükten sonra aileleriyle birlikte plajdan çıkan çocuklara yolun karşısına geçerken kamyon çarptı. Kamyonun altında kalan 3 çocuktan biri hayatını kaybetti, biri yoğun bakıma alındı, diğeri ise hafif sıyrıklarla kurtuldu. Kaza anı ise kamyonda bulunan araç kamerasına anbean yansıdı.

2021 Rio karnavalına korona virüs engeli

En fazla turist çeken festivallerden biri olan ve Şubat ayında gerçekleşmesi beklenen Rio karnavalı süresiz olarak ertelendi.

Huawei'nin laboratuvarında korkutan yangın

Çin merkezli teknoloji devi Huawei şirketinin Dongguan kentinde bulunan laboratuvarında yangın çıktı.

Katar, bu yılki Arap Birliği Başkanlığını devralmayı reddetti

Katar, Filistin'in çekildiği Arap Birliği Konseyi'nin bu yılki başkanlığı görevini almayı reddetti.

Fransa’da bıçaklı saldırı

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Charlie Hebdo dergisinin eski binası yakınlarında bıçaklı saldırı yaşandı. Olayda 4 kişi yaralanırken, 2 saldırgan kaçtı.

Nijerya’da akaryakıt tankeri patladı: en az 23 ölü

Nijerya'nın Kogi eyaletinde bir akaryakıt tankerinin devrilmesinin ardından meydana gelen patlama sonucu yangın çıktı. Alevler bölgedeki araçlara da sıçrarken, en az 23 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'da güvelik güçleri ile Taliban çatıştı: 11 ölü

Afganistan’da dün gece güvenlik güçleri ile Taliban militanları arasında çıkan çatışmalarda 7’si Afgan güvenlik görevlisi olmak üzere 11 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi ise yaralandı.

Toplam 196 haber.