Eğitim

Eğitim haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Eğitim Haberleri

Elazığ Fırat Üniversitesinde 'TUBİTAK 2237' destekleme programı

Elazığ Fırat Üniversitesinde sağlık bilimleri alanında TÜBİTAK için, araştırma proje önerisi hazırlama ve yürütme uygulamalı eğitimi düzenlendi.

Uluslararası başarıya imza atan FÜ Veteriner Fakültesi, EAEVE tarafından akredite edildi

Fırat Üniversitesi (FÜ), Veteriner Fakültesi çok önemli bir uluslararası başarıya imza atarak, Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) tarafından akredite edildi.

FÜ'de öğrencilere müzikli ve hediyeli karşılama

Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime başlanan Fırat Üniversitesinde öğrenciler müzik dinletisi ve hediyelerle karşılandı.

Üniversite öğrencileri Elazığ şivesi ile karşılandı

Eğitim öğretimleri için uzun bir aradan sonra Elazığ'a gelen üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Elazığ şivesi ile 'Sevgili öğrenciler gadanalam hoş geldiniz. Sevgili öğrenciler sizi çok ösgedik' yazılı pankartlarla karşılandı. Yurtlara kayıt yaptıran öğrencilere orcik, badem şekeri ve Ağın leblebisi ikram edildi.

Türkiye'nin ilk milli ve yerli interaktif online öğrenme platformunu kurdu

KOSGEB'den aldığı bir bilgisayarla işe başlayan ve zamanla büyük bir Ar-Ge merkezi kuran Öğr. Üyesi Doç. Dr. Selçuk Beşir Demir, Türkiye'nin ilk milli ve yerli interaktif online öğrenme platformu olan Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi'ni (AYEUM) geliştirdi. 50 üniversite ve 20 bin kişinin üye olduğu AYEUM, 20 milyon TL'lik bir ithalat çıktısının da Türkiye'de kalmasını sağladı.

Elazığ'da okul müdürlerine proje eğitimleri veriliyor

Elazığ'da eğitim niteliğinin artırılması ve tüm eğitim kurumlarında proje tabanlı çalışmaların yürütülebilmesi amacıyla, okul müdürlerine ve okul proje koordinatörlerine yönelik olarak, Strateji Geliştirme Şubesi Ar-Ge Birimi tarafından proje eğitimleri verilmeye başlandı.

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinden büyük başarı

Elazığ Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Türkiye'de Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliğine (EAEVE) akreditesi yapılan ilk fakülte oldu.

Elazığ'da 9 bin 100 kişilik yurtlarda 8 bin 500 kişi barınıyor

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 9 bin 100 kişilik yurtlarda 8 bin 500 kişinin barındığını belirterek yurda ihtiyaç olmadığını memnuniyetle ifade ettiklerini söyledi.

Başkan Şerifoğulları'ndan üniversite öğrencilerine destek

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yurt ve konaklama ile ilgili mağduriyet yaşayan üniversite öğrencilerinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Fırat Üniversitesi ISIF 21'de yerini aldı

Fırat Üniversitesi, dünyanın farklı coğrafyalarından buluşçu, araştırmacı ve yenilikçileri bir araya getiren İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda (ISIF) yerini aldı.

Çobanlık yaparken hukuk fakültesini kazandı, şimdi savcılık sınavına hazırlanıyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde çobanlık yaparken hazırlandığı üniversite sınavlarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Adem Aydın, bölümden mezun oldu. Elazığ'da bir hukuk bürosunda stajyer avukatlık yapan Aydın, şimdi de savcı olmak için sınavlara hazırlanıyor.

EBEGEM'de yeni dönem kursları için kayıtlar başladı

Elazığ Belediyesi, Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde açtığı farklı kurslarla vatandaşların gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Elazığ'da İlköğretim Haftası etkinliği

Elazığ'da İlköğretim Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yılın en iyi rektörü seçildi

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 'Avrupa Ödülleri' töreninde yılın en iyi rektörü seçildi.

Elazığ İl Jandarma Komutanı Yıldız, minik öğrencilerin heyecanına ortak oldu

Pandemi nedeni ile uzun bir süre ara verilen yüz yüze eğitimin bugün başlaması ile birlikte Elazığ'da İl Jandarma Komutanı Albay Ali

Bilim Fuarının Açılışı Yapıldı

Elazığ Merkez Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Okulu tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi.

İş İnsanı Veysel Demirci'nin yapımını üstlendiği okul tamamlanma aşamasına geldi

Elazığlı başarılı İş İnsanı Veysel Demirci'nin yapımını üstlendiği Aksaray mahallesindeki İmam Hatip Ortaokulunun yapımı tamamlanma aşamasına geldi. Okulda incelemelerde bulunan İş insanı Demirci, 'Allah nasip ederse kısa zaman içerisinde okulu Milli Eğitime devredeceğiz. İlimize hayırlı olsun' açıklamasında bulundu.

TDK Başkanı Gülsevin: 'Dünya genelinde Türkçe öğrenmeye rağbet son zamanlarda iyice artıyor'

Dünya genelinde Türkçe öğrenmeye rağbetin son zamanlarda iyice arttığını belirten Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, 'Nasıl ki ırmak dolaştığı yeri beslerse ve etkilenirse, Türk dili ve kültürü de geçtiği coğrafyayı besliyor, etkileniyor' dedi.

Elazığ'da depremin yaraları sarılıyor, 200 öğrenci kapasiteli anaokulu açıldı

Elazığ'da deprem sonrası İyiliğe Uçanlar Derneği tarafından yapılan 200 öğrenci kapasiteli anaokulu hizmete girdi.

Toplam 424 haber.