Eğitim

Eğitim haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Eğitim Haberleri

Fırat Üniversitesi ile İŞKUR arasında protokol imzalandı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörlüğü ile İŞKUR Elazığ Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

FÜ'de TÜBİTAK Araştırma Hazırlama ve Yürütme uygulamalı eğitimi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) doktora öğrencilerine yönelik TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi' verilmeye başlandı.

FÜ'de Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu kurulacak

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu kurulması için gerekli çalışmaları başlattıklarını, bu yönde hazırlanan başvuru dosyasının Fırat Üniversitesi Senatosu tarafından onaylandığını YÖK'e başvurusunun yapılacağını aktardı.

Elazığ'da 'Akademik Yazım ve Araştırma Teknikleri' eğitimi

Elazığ'da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde personele Akademik Yazım ve Araştırma Teknikleri eğitimi verildi.

İlgi Sizler Derneğinden Elazığ'a 81 Tasarım Beceri Atölyesi

Merkezi İzmir’de bulunan İlgi Sizler Derneği, Anadolu Şehitleri Kütüphaneleri Projesi kapsamında Elazığ'da temel eğitimden ortaöğretime 81 okulda 81 Tasarım Beceri Atölyesi kurulumu için protokol imzaladı.

Sektörün Sorunları Bakan Selçuk’a İletildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eğitim Sektörü Meclisi Toplantısı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında webinar üzerinden gerçekleştirildi.

Bakan Selçuk, canlı ders işleyen öğretmenlerle görüntülü görüştü

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'da EBA'da canlı ders işleyen öğretmenlerle görüntülü görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Selçuk, EBA'da yaşanan yoğunluk üzerine açıklamalarda bulundu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'da yaşanan yoğunluk üzerine, 'EBA'daki yoğunluk bizim için olumlu bir haber. İnanılmaz bir talep var. Dünyanın çok büyük sitelerinde kimi zaman duraklamalar oluyor, sonra da bu duraksamalar gideriliyor. Bu altyapı giderek daha da güçlendirilecek. EBA Destek Merkezleri'nin yarım saat önceki sayı itibariyle 8 bin 668 olduğu, akşama kadar 9 bin olacağını söylemeliyiz. Gereken tedbirler alınıyor' diye konuştu.

Elazığ'da Anaokulu ve İlkokul Birinci Sınıflarda Yüz Yüze Eğitim Başladı

Elazığ'da 187 ilkokulda 8 Bin 765 birinci sınıf öğrencisi ile 85 Anaokulunda 5 bin anaokulu öğrencisi olmak üzere toplam 272 okulda 13 Bin 765 öğrenci yüz yüze eğitime başladı.

Yüz yüze eğitim temassız oyunlar ile başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Kitabı tasarlarken okulların açılacağı ilk günü hayal ettik. O ilk günün çocuklar için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Amacımız, çocukların yaşamlarındaki en önemli dönemlerden biri olan ilkokula başlamalarının sağlıklı ve mutlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktı. Bunun için oyunun gücünden yararlandık' dedi.

Fırat Üniversitesi Uluslararası Buluş Fuarı - Isıf’e Katılacak

Fırat Üniversitesi, 2017 yılından itibaren her yıl katılım sağladığı ve her yıl ödüller aldığı İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı / ISIF’e bu yıl da katılacak.

Türk Kızılayı'ndan dezavantajlı öğrencilere ücretsiz eğitim desteği

Türk Kızılayı Elazığ Şubesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip kurs merkezi açarak, LGS'ye girecek 20 dezavantajlı öğrenciye ücretsiz eğitim vermek için hazırlıklarını tamamladı.

Üniversitenin akreditasyonlu program sayısı artıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası bağımsız akreditasyon kuruluşlarının değerlendirmeleri sonucu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nün akredite edilmesiyle uluslararası akreditasyona sahip program sayısının 63’ye yükseldiğini açıkladı.

6 Proje Tübitak 2242 Finallerine Katılmaya Hak Kazandı

Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında toplam 400 proje 175 jüri üyesi tarafından değerlendirildi.

Öğretmenler öğrencileri ile nasıl sağlıklı iletişim kurmalı

Öğretmenin sınıfın tamamını başarıya teşvik etmek için her öğrenciye eşit cevap hakkı tanıması gerektiğine vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu, 'Bunun için de gerekirse hitap tarzını, soru sorma biçimini değiştirmeli ve öğrenciyi merkeze alarak onun anlayacağı şekilde ifade etmelidir.' dedi.

2020-DGS sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2020-DGS sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Eylül ayı burs ve kredi ödemeleri 6 Eylül itibarıyla başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Eylül ayı burs ve kredi ödemelerinin 6 Eylül itibarıyla başladığını duyurdu.

Covid-19 tedbirleri kapsamında KPSS heyecanı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da KPSS, korona virüs (Covid-19) önlemleri altında başladı.

Depremzede öğrenciler için konteyner kentte EBA destek noktası

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da uzaktan başlayan eğitim öğretim nedeniyle konteyner kentlerde kalan depremzede öğrenciler için EBA destek noktası kurularak hizmet vermeye başladı.

Toplam 424 haber.