Eğitim

Eğitim haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Eğitim Haberleri

Bakan Selçuk’tan pandemi sürecinde öğretmenlere önemli çağrı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telekonferans sistemi üzerinden Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde öğretmenlere seslenerek, 'Bu salgın sürecinde bizim meselemiz şu, kulaktan kulağa duyma ile değil birbirimize ulaşarak, yüz yüze görüşerek halimiz ile hallenerek beraber iş yapmak' dedi.

Üniversitelerde hibrit eğitim dönemi

Koronavirüs ile birlikte çok hızlı bir değişime uğrayan eğitim sektörü için önümüzdeki dönemde hibrit eğitim seçeneği de konuşulmaya başlandı. Online ve kampüs içi eğitimin harmanlanması olarak bilinen hibrit eğitim ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şirin Karadeniz, “Derslerin bir kısmını online bir kısmını yüz yüze veriyor olmanız sizin hibrit bir üniversite oldum demeniz için yeterli değildir” dedi.

Bursluluk Sınavı 5 Eylül'de Yapılacak

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, 2020 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının 05 Eylül 2020 Cumartesi günü yapılacağını duyurdu. 

Okullar, yüz yüze eğitime hazırlanıyor

Elazığ'da deprem ve Korona virüs (Covid-19) nedeniyle uzun süredir kapalı bulunan okulların, 21 Eylül'de yeniden öğrencileriyle buluşacak olması nedeniyle hem dezenfekte ediliyor, hem de düzenleme yapılarak öğrenciler için hazırlanıyor.

Uzaktan eğitimde ilk 21 güne odaklanın

Yeni eğitim-öğretim yılı pazartesi günü uzaktan eğimle başladı. Yüz yüze eğitimler ise koronavirüs salgınının seyrine göre, 21 Eylül'de başlayacak. Online eğitime odaklanabilmek için en önemli kriterin öğrencinin, öz düzenleme becerilerini geliştirmek olduğunu altını çizen Uğur Okulları PDR ve AR-GE'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin 'Çocuğunuza gününü planlaması, değerlendirmesi ve hedef koyması konusunda destek olun. Unutmayalım davranışlar 21 günde alışkanlığa dönüşür' dedi.

EBA canlı ders programı açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Sizden büyük bir ricam var. Lütfen bizim için okuyun, yazın, derslerinizi izleyin, canlı dersleri kaçırmayın, konuşun, anlatın, fikrinizi ifade edin. Bu ülkenin size, çabanıza ve enerjinize ihtiyacı var' dedi.

21 Eylül'de yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Uzaktan eğitim nasıl olacak bu önemli bir soru. Şu anda bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sağlık koşulları nedeniyle uzaktan eğitimin ayrı bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Çok kısa sürede TV kanalları açtık. 3 bin 358 ders çekimi yaptık' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Yeni eğitim yılı çalışmaları kapsamında öğrencilere uyum için paketler hazırladık

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yeni eğitim yılı çalışmaları kapsamında öğrencilere uyum için paketler hazırladık. İlk kez çocuklara öğrenci çalışma kitabı verilecek' dedi.

YÖK, 2020-YKS kayıt tarihlerini uzattı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2020-YKS kayıt tarihlerinin uzatılmasına karar verdi.

Rektör Göktaş'tan Öğrencilere 'Hoş Geldiniz' Mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, YKS 2020 tercih sonuçları ile Fırat Üniversitesi’ndeki programlara yerleşme başarısı gösteren öğrenciler için bir kutlama mesajı yayımladı.

ÖSYM, 2020-YKS yerleştirme sonuçlarını açıkladı

ÖSYM, 2020 YKS yerleştirme sonuçlarının açıkladığını duyurdu.

Elazığ'da öğrenciler ürettikleri drone ile birinciliği hedefliyor

Elazığ'da lise öğrencileri, tasarladıkları drone ile Gaziantep'te 16-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek TÜBİTAK Liselerarası İHA Yarışması'nda sabit kanat kategorisinde şampiyonluğu hedefliyor.

Rektör Göktaş, yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin açıklama yaptı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu

Okul Destek Projesiyle tanıştı, LGS'den 464 puan alarak Fen lisesine yerleşti

Elazığ'da 14 yaşındaki Batın Kırtay, Okul Destek Projesi kapsamında aldığı destekle girdiği LGS'de 464.5 puan alarak Fen lisesine yerleşti.

Rektör Göktaş, Mazbatasını YÖK Başkanından Aldı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş mazbatasını YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'tan aldı. 

YÖK'ten eğitim fakültelerinin müfredatlarına yönelik tarihi karar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, "Son olarak yaptığımız yetki devri ile eğitim fakültelerimizdeki öğretmenlik programlarındaki derslerin, müfredatların ve kredilerin belirlenmesinde artık YÖK değil yükseköğretim kurumlarımızın ilgili kurulları karar verecek" dedi.

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlayabilmemiz sizin elinizde. Gece gündüz çalışıyoruz. Teneffüste oynanacak temassız oyunlar bile hazır. Detaylara bu kadar titizlikle hazırlandığımız bu süreçte hâlâ maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor. Okulları birlikte açacağız. derken samimiyiz, sizleri bu sorumluluğa ortak olmaya çağırıyoruz' dedi.

Bakan Selçuk: 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 'Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başlayacak, yüz yüze eğitime 21 Eylül'de geçilecek' dedi.

Hiçbir Kurs Merkezine Gitmeden Türkiye 64.’sü Oldu

Elazığ'da hiç bir kurs merkezine gitmeden sadece destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılarak 2020 Yüksek öğretim Kurumları Sınavına (YKS) katılan Kübra Şule Çavaş, Sözel alanda Türkiye 64.’sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Toplam 424 haber.