Sağlık

Sağlık haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Sağlık Haberleri

Elazığ'da UMKE personeli Covid-19 aşısı oldu

Elazığ'da Ulusal Medical Kurtarma Ekibinde (UMKE) görev alan 116 sağlık çalışanı Covid-19 aşısı oldu.

Elazığ'da huzurevi sakinleri ile 90 yaş üstüne aşı uygulaması başladı

Elazığ'da sağlık çalışanlarına yönelik devam eden aşı uygulaması, bugünden itibaren huzurevi, bakım merkezleri ve 90 yaş üstündekilere uygulanmaya başladığı bildirildi.

Elazığ'da sağlık çalışanları aşı olmaya devam ediyor

Elazığ'da sağlık çalışanları aşılanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Covid-19 aşısı olan Medical Park Elazığ Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ahmet Sedat Kurtar 'Aşı salgın süresince alınan tedbirlerin yanı sıra pandeminin son bulması için büyük bir güç dedi.

Bağımlılık, felç ve parkinsona karşı ağrısız tedavi

Hastalık tespit edilen beyin bölgesine manyetik frekans verilerek o bölgenin elektrik iletimini ve hormon aktivitesi düzenleyen TMS tedavisi Elazığ'da da uygulanmaya başlandı. Sigara, alkol gibi bağımlılıkların yanı sıra felç, parkinson ve kulak çınlaması gibi hastalıklarda da da tedavinin etkin olduğu bildirildi.

2 günde bin 492 sağlık çalışanı aşılandı

Elazığ'da korona virüse (Covid-19) karşı yapılmaya başlanan aşı çalışmasında 3 bin kişilik kadrosu bulunan Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilk 2 günde bin 492 personele aşı yapıldı.

Elazığ'da 256 aşı odası kuruldu, sağlık çalışanları aşılanmaya başladı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da Korona virüse (Covid-19) karşı sağlık çalışanları aşılanmaya başlanırken, kent genelinde 256 adet aşı odasının kurulduğu bildirildi.

80 torunlu 102 yaşındaki Şahide nine, Covid-19'u evinde yendi

Elazığ'da yaşayan ve hayatında bir kez hastaneye giden 6 çocuk, torun ve torunlarının çocuklarıyla 80 torun sahibi 102 yaşındaki Şahide nine, yakalandığı korana virüsü de evinde tedavi ile yendi. Bir asırlık ömründe bir kez üşütme şikayeti ile hastaneye giden Şahide nine 100 yaşına kadar köyünde yaşayarak doğal beslendiği için sağlıklı olduğunu aktardı.

Bağışıklık düzenli uyku, beslenme ve egzersizden geçiyor

Özellikle hafta sonu kısıtlamaları ile vatandaşların evde kaldığını ve kilo alma şikayetini dile getirdiğini belirten Diyetisyen Selen Fırat, 'Sağlıklı beslenme ve evde egzersizlerle biraz da motivasyonumuzu sağlayarak bu durumdan kaçınabiliriz. Bu süreçte bağışlık çok önemli. Bağışıklıkta düzenli uyku, beslenme ve egzersiz geçiyor. 3 altın kurala dikkat edersek Covid-19 ile daha iyi mücadele veririz' dedi.

Kalp ve kronik hastalığı olanlar dikkat

Kalp ve damar hastalıklarının dünyada halen ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Suat Demirkıran, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) pandemisinin kronik rahatsızlıkları olan bazı vatandaşlarda daha ağır sonuçlarının olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Demirkıran, korona virüsün kalpte özellikle kalp kası iltihabı yaparak miyokardit hastalığına sebebiyet verdiğini ve bunun sonucunda da kalp kasını tutarak zayıflatması nedeniyle kalp yetmezliği semptomlarının görüldüğünü aktardı.

Şehir hastanesine ikinci PCR cihazı kuruldu

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında hafta sonu kısıtlamalarının uygulanmasıyla vakaların yüzde 70 oranında düşüş yaşandığı Elazığ'da, şehir hastanesine ikinci PCR cihazı da kurularak hizmet vermeye başladı.

Sağlıkçılar uyardı: 'Bu işin şakası yok'

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) hastalığını iki defa atlatarak tekrar görevlerinin başına dönen sağlıkçılar, ikinci kez bu hastalığı geçirebileceklerine inanamadıklarını belirterek kurallara uymayanları, 'Bu işin şakası yok, hastalığı bir geçirenin ikinciyi geçiremeyeceğinin garantisi yok' diye uyardı.

Elazığ'da 4 yeni ambulans hizmete girdi

Elazığ'a 1 tanesi yenidoğan bebekler için olmak için üzere 4 tane ambulans tahsisi yapılıp, hizmete alındı.

112 Acil, 379 bin çağrıya cevap verdi

Elazığ'da meydana gelen depremler ve pandemiyle birlikte 112 Acil Komuta Merkezi'ne gelen çağrı sayısı bir önceki seneye oranla yüzde 20 arttı. 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde de ailelerini bırakıp merkeze koşan sağlıkçılar, o gün 5 bin 300 çağrıya cevap verirken, 1 yılda bu rakam 379 bine yükseldi.

Prof. Dr. Erol Keleş görevi devraldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi olarak atanan Prof. Dr. Erol Keleş, bugün düzenlenen devir teslim töreni ile resmen görevine başladı.

Koronavirüsü yenen Jandarma personelleri bağışçı oldu

Elazığ'da Koronavirüsü (Covid-19) yenen jandarma personelleri, immün plazma bağışında bulundu.

Sokağa çıkma kısıtlamasında 80 gönüllü kan verdi

Elazığ'da Kızılay gönüllülerinden oluşan 80 kişi, başlatılan kampanya kapsamında kan verdi. Kan vermek isteyenlerin randevu alarak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutularak bağışta bulunabileceği aktarıldı.

Elazığ'da vaka oranı yüzde 70 düştü

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında özellikle hafta sonu kısıtlamaların büyük fayda sağladığını ve Elazığ'da vaka sayısında yüzde 70'e yakın oranda azalma olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, 'Ayrıca test ve vaka sayısı oranlamasında yüzde 30'larda olan rakam, yüzde 25'lere ve bugün itibari ile yüzde 10'lara kadar düşmüş oldu. Elazığlı vatandaşlarımız sağ olsunlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami riayet gösteriyor' dedi.

Elazığ'da eğitimciler kan bağışında bulundu

Elazığ'da eğitimciler İyilik Kanımızda Var sloganıyla Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Elazığ'da Covid-19 tedbiri: Caddelere kısıtlama, evlere uyarı etiketi

Elazığ'da korona virüs (Covid19) tedbirleri kapsamında kentin yoğun olarak kullanılan caddelerine 4 metre kareye 1 kişi düşecek şekilde kontrollü giriş sağlanması için karar alınırken, sigara içmesi yasağına giren yer sayısı da genişletildi. Aynı zamanda Covid-19 çıkan ev ve sitelere uyarı etiketi asılacağı bildirildi.

Toplam 607 haber.