Sağlık

Sağlık haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Sağlık Haberleri

Elazığ'da o caddelerde sigara içme yasağı başladı, vatandaşlar destek verdi

Elazığ'da korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kentin en işlek 3 caddesinde sigara içme kısıtlamasına başlanırken, vatandaşlar da karara destek mesajı verdi.

Karın ağrısı ile kanser hastalığı ortaya çıktı, kapalı yöntemle sağlığına kavuştu

Karın ağrısı şikayetiyle Rektum kanseri olduğu ortaya çıkan hasta, Elazığ'da laparoskopik (kapalı) yöntemle ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Elazığ'da Covid-19 ile ilgili aklına soru takılan herkes bu çağrı merkezini arıyor

Elazığ'da Koronavüris (Covid-1) nedeniyle öğretmen, memur ve sağlık çalışanları tarafından hizmet veren 'Pandemi Çağrı Merkezi'ni arayanların 'ilacımı nasıl kullanacağım,semptomlarım arttı, benim izolasyon sürem ne zaman bitiyor' gibi sorular sorduğunu aktaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Şunu özetle söylemek istiyorum, Covid-19 ile ilgili vatandaşlarımızın aklına takılan her ne konu olursa olsun 7/24 saat 0424 606 2790 nolu çağrı merkezimizi arayarak bu bilgileri istedikleri saatte alabilirlerdedi.

Uzmanı uyardı: 'Covid-19 hastaların yaklaşık yüzde 30'unda sinir sistemine tutunmuştur'

Korona virüs (Covid-19) hastalığının bir çok virüste olduğu gibi sinir sistemini tuttuğuna ve uzun süre gizli kalabileceğine dikkat çeken Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Oktay Kapan, hastaların yaklaşık yüzde 30'unda Covid-19'un sinir sistemine tutunduğunu, hatta bu oranın daha fazla olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Elazığ Valisi Yırık'tan 'rehavete kapılmayın' uyarısı

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Koronavirüs (Covid-19) vakalarında en fazla artışın olduğu iller arasında gösterdiği Elazığ'da düşüşün başladığını denetimlere katılan Vali Erkaya Yırık açıkladı, 'Bugün itibariyle 2-3 hafta önceki durumdan daha iyiyiz ama bu bizim rehavete kapılmamıza yol açmasın diyerek de uyardı.

Ruhunuz iyi olmadan sağlığınız da iyi olmaz

Uzm. Dr. Saliha Güler, 'Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık halinin olmayışı değil, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden de tam bir iyilik halinde olması durumudur .Bu tanımda da açıkça belirtildiği üzere ruh sağlığı, sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır' dedi.

Covid-19 kaygı ve uyku bozukluklarını arttırdı

İnsanlar bedensel şikayetlerini hemen Koronavirüse (Covid-19) yorumlamaya başladığını belirten Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, 'Ağrılar, baş ağrıları, en ufak bir boğaz ağrısı, nefes alamama gibi başka bir grip belirtisini Covid-19'a yorup gerçekten endişelenmeler art safhaya yükseldi' dedi.

Şehir Hastanesi’nde Kurulan Covid-19 Tanı Laboratuvarı Hizmete Girdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Coronavirüs Tanı Laboratuvarı olarak bilinen  ve COVİD-19 hastalığın tanısında önemli bir yere sahip olan PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu) Laboratuvarı hizmete girdi.

Seste meydana gelen değişiklikler gırtlak kanseri belirtisi olabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Zafer Çiftçi, seste meydana gelen değişikliklerin gırtlak kanserinin belirtisi olabileceğini söylerken, en önemli risk faktörünün sigara ve diğer tütün ürünlerinin olduğunu vurguladı.

Covid-19 denetiminde Vali Yardımcısı Abbasoğlu, bir kişiye sigarayı bıraktırdı

Elazığ'da Koranavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında denetime çıkan Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, sigara içen bir vatandaşa sigarayı bıraktırdı, paketini aldı.

Tek böbrekli hasta, yapılan operasyonla dünya literatüründe 84'üncü vaka oldu

Elazığ'da 32 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası bir böbreğini kaybeden, zamanla diğer böbreğinden de rahatsızlanan bir hasta, uygulanan Perkütan yöntemiyle sağlığına kavuşarak dünyada 84'üncü vaka olarak kayıtlara geçti.

Doç.Dr. Çılgın, Emzirme oranı yüzde 43, yüzde 100 olması gerekir

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ülke genelinde yapılan öneri ve uyarılara rağmen bebeklerde emzirme oranının düşük olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Hasan Çılgın, 'Ülkemizin verilerine göre emzirme ve anne sütünün kullanımı vurgulanmasına rağmen ilk 6 ayda ek gıdasız oranı yüzde 43'lerde görülmektedir. Oysaki bütün bilgilendirme, reklam ve Sağlık Bakanlığı'nın önerilerine rağmen bu oran yüzde 100'e çıkması gerekirken oran oldukça düşüktür' dedi.

Koronavirüs gözlerde rahatsızlığa neden oluyor

Van’da Urartu Göz uzmanları, korona virüs pandemisinin gözlerde rahatsızlığa neden olduğunu ifade ederek, “Bilimsel raporlar korona virüsün yüzde 0,8 ila yüzde 3 oranında gözleri etkilediğini öne sürüyor” dediler.

Prof. Dr. Oğuztürk: Virüsün ana giriş kapısı burun

Virüsün ana giriş kapısı burun ve ağızda gargara yapmanın virüsün etkisiz hale getirilmesinde yüzde yüz başarılı olacağını söylemek gerçekçi olmayabilir

Koronavirüse karşı ezogelin çorbası

Geçtiğimiz günlerde coğrafi işaretli ürün olarak Türk Patent Marka Kurumunca tescillenen ezogelin çorbası, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda koruyucu özelliği ile sofraların vazgeçilmezi oluyor.

Burun spreyi güvenli ve hücrelere zarar vermiyor

Yakın Doğu Üniversitesi’nin COVID-19’u önlemeye yönelik proje ortağı olduğu koruyucu burun spreyinin güvenirlilik testleri tamamlandı.

Uzm. Dr. Azar, 'Maske takmayanlardan uzak durun'

Maske kullanımının önemine değinen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail Azar, kamuya açık alanlarda maske takmayan kişilerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Tüberkülozun erken teşhisinde önemli buluş

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Verem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban, tüberküloz hastalığının erken tanısında önemli bir buluşa imza attı

İl Sağlık Müdürü Bir Kez Daha Uyardı!

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda uyardı.

Toplam 607 haber.