Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu haberleri, haber editörü Muhammed Fatih Akarsu tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

Elazığ Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantıları ilk toplantısı ile başladı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı. 

Elazığ Belediyesi 35 yeni otobüs alacak 

Elazığ Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantıları ilk toplantısı ile başladı. Toplantıda ayrıca ulaşım sorunun çözüme kavuşturulması amacıyla 35 adet yeni otobüs alımı da yine meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. 

Cumhuriyet Meydanı Yer Altı Otoparkı hizmete açılıyor

Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 940 araç kapasiteli Cumhuriyet Meydanı Yer Altı Otoparkı 3 Ocak Salı günü (Yarın) hizmete sunuluyor.

Et ve Süt Kurumu'ndan karkas ete zam! 

Et ve Süt Kurumu (ESK), kilo başına küçükbaş hayvan eti alımında 5-8 lira, büyükbaş hayvan eti alımında 13-26 lira arasında zam yaptı. Bu zamların ardından kurumun, et satış fiyatlarına da zam yapması bekleniyor.

Yeni yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi 

İl Genel Meclisi 2023’ün ilk toplantısına gerçekleştirilen birinci birleşimle başladı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı. 

Milletvekili Demirbağ, gençlerle buluştu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, ortaokul ve lise eğitimini sürdüren gençlerle bir araya geldi. Ataşehir Mahallesi’ndeki gençlerin taleplerini dinleyen Milletvekili Demirbağ, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde Türkiye Yüzyılı’nda ARGE’ye, yazılıma, savunma sanayisine verilen önem ve son gelişmelerle birlikte istikbalde Ülkemiz; gençlerimizden büyük şeyler bekliyor. Gençlerimizin de gayretleriyle Ülkemiz süper güçlerle yarışacak hale gelecektir. Bu yüzden gençliğimizin önemi büyük” dedi. 

İşte fiyatı en çok artan ürünler? 

Geçen yıl markette takip edilen ürünlerin hepsine zam gelirken, fiyatı en fazla artan ürün hem markette hem de üreticide kuru soğan oldu.

Yoğun sis nedeniyle uçuşlar iptal edildi 

Elazığ’daki yoğun sis dolayısıyla Elazığ - İstanbul ve Elazığ – İzmir arasındaki uçuşlar iptal edildi. 

İHO Ebrar, Elazığ'da gıda yardımında bulundu 

Elazığ'ın Karakoçan İlçesinde ihtiyaç sahibi ailelere İHO Ebrar tarafından gıda kolisi dağıtıldı. 

Aksuoğlu’ndan il yöneticilerine teşekkür 

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Dönem sözcüsü Zafer Aksuoğlu, yılbaşında Elazığ’daki asayiş ve denetimlerden dolayı il yöneticilerine teşekkür etti. 

Araç muayene ücretleri cep yakacak!

TÜVTÜRK araç muayene ücretleri açıklandı. 2023 yılında Otomobil, Minibüs ve Kamyonet sahipleri 1.130,44 TL muayene ücreti ödeyecek.

2022’nin en çok tercih edilen isimleri 

Geçen yıl 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edilirken, en çok tercih edilen isimler erkeklerde Alparslan, kızlarda ise Zeynep oldu. 2022 yılında doğan 8 bin 366 bebeğe Alparslan, 8 bin 870 bebeğe ise Zeynep adı verildi. 

Araç sahipleri dikkat!

Yılda iki kere ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksiti Ocak ayında ikincisi ise Temmuz'da ödeniyor. 

Optimar'ın son anketi paylaşıldı! Bomba sonuç

Gazeteci Mahmut Övür, araştırma şirketi OPTİMAR'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı son seçim anketinin sonuçlarını okurlarıyla paylaştı. Araştırmada "Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?" diye soruldu. Övür anket sonuçlarına ilişkin de dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

Milletvekili Erol, sağlık çalışanları ve emniyet güçlerinin yeni yılını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yılbaşı dolayısıyla görevleri başında olan emniyet ve sağlık çalışanlarının yeni yılını tebrik etti.

Başkan Çağlar Duran'ın yılbaşı temasları

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, yılbaşı dolaysıyla görevleri başında olan sağlık çalışanlarını ve emniyet güçlerini ziyaret etti.