Genel

Ülke ve dünya gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Genel Haberleri

Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi Ekibi Sahaya İndi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulanan ve Fırat Kalkınma Ajansının desteklediği “Elazığ Bölgesel Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi” Projesi uygulama ekibinden Proje  Sorumlusu  Dr. Aslıhan Yördem Atik ile Elazığ TSO Muhasebe ve Finans Müdürü Defne Yıldırım Gaziantep Dış Ticaret İstihbarat Birimine istişare ziyaretinde bulunarak birimlerin çalışma ve hizmetlerini değerlendirdiler…

Vali Yırık ve Başkan Arslan İŞGEM’de incelemelerde bulundu

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yüksel Yüce ve Mehmet Hayri Yıldırım ile birlikte İŞGEM Kesikköprü Kampüsü’nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler alarak üreticileri ziyaret ettiler… 

Teröristlerin saldırısının üzerinden 5 yıl geçti, acısı hala geçmedi

Elazığ'da terör örgütü PKK mensupları tarafından 5 yıl önce düzenlenen ve 3 polisin şehit olduğu, 251 kişinin de yaralandığı Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının üzerinden 5 yıl geçti. Saldırının dehşeti hafızalardan silinmezken, olayın gerçekleştiği ve eskiden İl Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu yer şimdi Millet Bahçesi olarak misafirlerini ağırlıyor.

Seza Çimento güneş enerji santrali kuruyor

Seza Çimento, elektrik ihtiyacının ilk etapta 30’unu güneşten karşılayacak

Fırat EDAŞ, Köylerin enerjisi olmaya devam ediyor

Fırat EDAŞ, sorumluluk bölgesi Malatya, Elâzığ, Bingöl ve Tunceli illerinde, yatırım hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Şerifoğulları’ndan İlçelere Ziyaret

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Palu, Kovancılar, Karakoçan ve Sivrice ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Zabıtadan Bayram Öncesi Yoğun Denetim

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde şekerleme, pasta, kadayıf ve tatlı üretimi yapan imalathaneler ile satış noktalarına yönelik denetimler artırıldı.

Alacakaya merkezindeki dere ıslah edildi

Elazığ ili Alacakaya ilçe merkezinden geçen Dere, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü iş makineleri ve personeli tarafından gerçekleştirilen makineli çalışma kapsamında ıslah edildi.

KARTAKGÜL: SAYIN VEKİLİMİZE İFTİRA ATILDI

Türkiye Vefa Der Genel Başkanı, Elazığlı iş insanı ve siyasetçi Zülfü Kartakgül, organize suç örgütü mensubunun sosyal medya üzerinden yürüttüğü karalama ve iftira kampanyasının vatan hainlerinin ve terör örgütlerinin destek verdiğini uluslararası bir operasyon olduğunu belirterek, bu operasyondaki asıl amacın Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ve Cumhur İttifakının yıpratılması olduğunu vurguladı. Yürütülen operasyonda Elazığ'ın siyasetteki marka isimleri Mehmet Ağar ve Zülfü Tolga Ağar'ın da hedef alınarak iftira atıldığını ifade eden Kartakgül, "Biz aslan gibi bir şehiriz. Yürekli bir şehiriz. Biz değerlerimize sahip çıkmak zorundayız ve çıkacağız. Kıymetli hemşehrilerimizin bu konuda çok hassas olduğunu biliyorum." dedi. 

Avlanma yasağı sona erdi

Elazığ'da Keban, Karakaya, Özlüce, Kalecik, Beyhan, Kralkızı Baraj Gölleri ile Sivrice Hazar Gölü ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda, 2021 Yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı 01 Temmuz 2021 tarihinde sona erdi.

F.Ü Hastanesinde mesleki eğitimler devam ediyor

Fırat Üniversitesi Hastanesi kan merkezi sorumlusu Meral TÖRGÜRSUL tarafından kan merkezi hemşirelerine eğitim verildi.

Görür'den deprem yorumu

Bilim Akademisi Üyesi ve İTÜ Jeoloji Mühendisi öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, bugün saat 21:28'de Elazığ-Bingöl yöresinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı.

Depremde üç ev yıkıldı

Elazığ'da bugün saat 21:28'de meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde Karakoçan ilçesine bağlı köylerde 3 evin yıkıldığı açıklandı.

Genç İHH’dan Doğu Türkistan ve Filistin Programı

Genç İHH tarafından düzenlenen bir etkinlikle gençlere Doğu Türkistan ve Filistin’de baskı altındaki çocukların durumları anlatıldı, Doğu Türkistan ve Filistin bayrakları ile süslenen bir dua ve anma etkinliği gerçekleştirildi.

Birlik Başkanlığına İhsan Akmurat seçildi

Baskil Kayısı Birliği Başkanlığına Baskil Belediye Başkanı Av. İhsan Akmurat seçildi

Mobilyacılar hammadde sıtıntısı yaşıyor

Elazığ Mobilyacılar Derneği (EMOSDER) Başkanı Muhammet Fethi Dilek, döviz kurundaki artışın mobilya sektörünün ham madde tedariğinde zorluklara neden olduğunu, bu durumun da üretimde ciddi sıkıntılara yol açtığını söyledi. Dilek, Mobilya sektöründe ham madde tedarik probleminin en kısa zaman da çözülmesini umduklarını belirtti. 

Yetenekli öğrenciler için fırsat

Akademik başarıları yanında sosyal ve kültürel projeleriyle de adından söz ettiren Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi, hafızlık ve musiki alanlarında yetenekli öğrencileri kayıt yaptırmaya bekliyor.

Elazığ'da trafik kazası: 1'i ağır, 2 yaralı

Elazığ'da meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Sağlık Müdürü Polat, 40 Yaş ve üzeri vatandaşları aşı olmaya çağırdı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, tüm ülkede olduğu gibi Elazığ'da da aşılamada 40 ve üzeri yaş grubuna geçildiğini belirtilerek, mesleki veya yaş sırası gelen tüm vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

Toplam 1969 haber.