Genel

Ülke ve dünya gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Genel Haberleri

Elazığ'da 4 bin dönümlük alanda silajlık mısır hasadı başladı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yıllar önce kuruyan Murat Nehri'nin yatağını tarım alanına dönüştüren çiftçiler, yaklaşık 10 bin dönümlük arazinin 4 binlik dönümünde ektikleri silajlık mısırda hasada başladı.

387 yıllık Hoca Hasan Hamamında restorasyon çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından Harput'un, tarihi ve kültürel tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle başlatılan çalışmalar kapsamında 387 yıllık Hoca Hasan Hamamı restorasyon çalışmaları sürüyor.

Elazığ'da 365 depremzede daha evlerine kavuştu

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası köylerde yapımına başlanan konutlar tamamlandı. Toplam 9 farklı noktada hak sahibi olan 365 depremzede yapılan kura ile yeni konutlarına kavuştu.

Elazığ'da bulunan 115 yıllık 'Dua çınarı' tescillendi

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan ve kıbleye dönük olması nedeni ile 'Dua çınarı' olarak anılan 115 yıllık ağaç, Şanlıurfa Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillendi.

Kuraklık nedeni ile baraj gölünde sular çekildi, çiftçiler bölgeye şeker pancarı ekti

Elazığ'da kuraklık nedeni ile suların çekildiği Keban Baraj Gölü kıyısında vatandaşlar şeker pancarı ekti. Binbir zahmetle ürünlerine bakan çiftçiler şeker pancarı hasadına başladı.

Elazığ Belediyesi akıllı trafik uygulamalarını hayata geçirmeye devam ediyor

Elazığ Belediyesi tarafından, hayata geçirilen Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi ile bekleme sürelerinde ortalama yüzde 26 iyileşme, bu iyileşmeye bağlı olarak da yıllık ortalama 219 ton akaryakıt tasarrufu sağlanacak.

Tarihi Şeher Yolu turizme kazandırılacak

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Harput Mahallesi ile Hüseynik arasındaki ulaşımı sağlayan tarihi 'Şeher Yolu'nun turizme kazandırılması için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kuruyan Murat Nehri'nde 150 gün suyun içinde yetişen pirinçte hasat zamanı

Elazığ'da sadece Murat Nehri'nin kuruyan yatağının olduğu bölgede 850 dönümlük alanda bin bir zahmetle yetiştirilen pirinç hasadına başlandı.

Palu'da Taşkın Koruma Projesi tamamlandı

Elazığ'ın Palu ilçesinde Devlet Su işleri (DSİ) tarafından yapımına başlanan Taşkın Koruma Projesi tamamlandı.

Elazığ'da 'Modifiyeli Araç ve Motosiklet Festivali' renkli görüntülere sahne oldu

Elazığ'da yoğun katılımla gerçekleşen Modifiyeli Araç ve Motosiklet Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

AFAD Başkanı Sezer Elazığ'da afet konutlarını inceledi

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Elazığ ve Malatya'daki afet konutlarında incelemelerde bulundu.

Rektör Göktaş, öğrenci yurdunu ziyaret etti

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Sare Ana Öğrenci yurdunu ziyaret etti.

Meclis üyeleri su arıtma tesisini inceledi

Elazığ Belediye Meclis Üyeleri, Elazığ Belediyesi Karşıyaka Mahallesi Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulundular. Ziyaretler sırasında, Elazığ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Oğuz Gündağ tarafından Meclis Üyelerine çalışmalara ilişkin detaylı bilgilendirme sağlandı.

Kızılay Genel Başkanı Kınık: 'Elazığ'ımıza yeni afet müdahalesi kapasitesi oluşturabileceğimiz bir lojistik merkez yatırımlarına başlıyoruz'

Bölgenin deprem tehlikesi açısından taşıdığı emniyeti bildiklerini belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Dolayısıyla bu bölgedeki yeni kapasitemizi oluşturmak için Elazığ'ımıza yeni afet müdahalesi kapasitesi oluşturabileceğimiz bir lojistik merkez afet müdahale merkezi ve sosyal yardım, insani yardım operasyonlarımızı yürüteceğimiz fiziksel bir depo ve lojistik kapasitesi yatırımlarını da başlıyoruz' dedi.

Bölgede ilki başardı, tropik Afrika meyvesi olan Kivano'yu yetiştirdi

Türkiye'de Alanya bölgesinde yetiştirilen ve sadece online satışı olan Afrika meyvesi Kivano'yu Elazığ'da yetiştiren genç girişimci Telha Tanyıldızı, 6 ay sonraki ilk hasadında bir kökte yaklaşık 50 adet ürün elde ederek zoru başardı. Afrika kavunu ya da boynuzlu kavun olarak da isimlendirilen meyvenin, antioksidan özellikleri barındırdığı için başta kanser ve idrar yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği, yüksek C vitaminiyle de bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliyor.

Fırat EDAŞ, Elazığ'ı yatırımlarıyla aydınlatıyor

Fırat EDAŞ, Elazığ’ın merkez beldelerinden Yurtbaşı beldesine kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefi doğrultusunda 6,1 milyon lira yatırım gerçekleştirdi.

Elazığ'da 50 çeşit hayvanın anatomik yapısının bulunduğu müzede, Türkiye'de ilk olan zürafa iskeleti yer alıyor

Elazığ Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından oluşturulan anatomi müzesinde 50 çeşit yabani ve evcil hayvanların anatomik yapıları sergilenirken, müzede sadece fakültede bulunan 5 buçuk metre uzunluğundaki zürafa iskeletinin de olması dikkatli üzerine çekiyor.

Elazığ Belediyesi çim biçme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Elazığ Belediyesi kent genelinde çim biçme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Elazığ'da sezonun ilk dev balığı yakalandı

Elazığ Keban Barajı gölünde ava çıkan balıkçıların oltasına sezonun ilk dev turnası takıldı. 59 kilogram ağırlığında 1 buçuk metre uzunluğunda olan turna görücüye çıktı, yakalanan balığın parçalanarak satılacağı öğrenildi.

Toplam 1969 haber.