Genel

Ülke ve dünya gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Genel Haberleri

Elazığ Belediyesi dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı

Elazığ Belediyesi, 'belediyede iş' vaadiyle dolandırıcılık yapan şebekeye karşı vatandaşları uyardı.

Başkan Dinç: Şehrimiz adına elimizi taşın altına koyuyoruz

Elazığ Altınovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Aziz Dinç, kısa adı ELİYGAD olan Elazığ İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.

DSİ'de değerlendirme toplantısı yapıldı

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar'ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri, teknik personel ve yüklenici firmanın katılımı ile Elazığ Maden Altıntarla Göleti ve Sivrice Elmasuyu Göleti Proje Yapımı Ara Raporu Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Yetim Kardeşlerin Sünnet Hayali İHH Tarafından Gerçekleştirildi

Elazığ'da yetim olan Yaser Sirac ve Ahmet Eren kardeşler, İHH tarafından sünnet ettirildi.

Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri

Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla valilik önünde tören düzenlendi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Nemık Bulut, 19 Eylül Gaziler Günü, bedeli can ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı bir gündür dedi.

Türkiye'nin en genç Belediye Başkanı Şerifoğulları, şehre değer katan projelerine yenisini ekledi

Türkiye'nin en genç belediye başkanı olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, seçimden önce söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiriyor. Başkan Şerifoğulları, son bir ay içerisinde Kent-Köy ve Cam Seyir Terası'nın ardından Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi'nin de açılışını gerçekleştirdi.

Akçakiraz Belediyesinden 30 milyon liralık dev yatırım

Elazığ'ın AK Parti'li Akçakiraz Belde Belediyesi tarafından 30 milyon lira harcanarak yapılan Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP), Güneş Enerjisi Santrali Projesi (GES) ve Akçakiraz Belediyesi Millet Kıraathanesi ile Kültür Kütüphanesi binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Elazığ'da ucuz halı kuyruğu

Elazığ'da bir iş yeri, halılarda indirime gittiğini duyurdu. İndirimi duyan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren iş yerinin bulunduğu sokağa giderek uzun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye'de bir ilk: Öksürük sesinden kişinin korona olup olmadığı anlaşılacak

Fırat Üniversitesi (FÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç öncülüğünde, Türkiye'de ilk defa yapay zeka tabanlı 'ses ve öksürük' ile korona virüs başta olmak üzere bir çok hastalığın teşhisi ile ilgili yazılım geliştirildi. 3 bin veri ile ses ve öksürük kayıtlarına göre kişinin korona virüs olup olmadığını saptadıklarını belirten Doç. Dr. Genç, başarı oranının ise yüzde 60 ila 80 arasında olduğunu kaydetti.

Ceviz rekoltesindeki düşüş orcik fiyatlarını yükselti

Elazığ'ın yöresel lezzetlerinden olan orcik, bu sene ceviz rekoltesinin düşük olmasından dolayı cep yakıyor.

1'inci Harput Kısa Film Festivali sona erdi

Elazığ'da bu sene birincisi düzenlenen Harput Kısa Film Festivali sona erdi. Festivalde 'kısa film', 'belgesel' ve 'deprem ve afet' temalı eserler arasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Elazığlılar Salçalı Köfte Festivalinde Zafer Döner'le coştu

Elazığ'da düzenlenen 3'üncü Salçalı Köfte Festivali ikinci gününde de yoğun ilgi görürken, festivalin akşam saatlerinde sahne alan sanatçı Zafer Döner şarkılarıyla katılımcıları coşturdu.

Salçalı Köfte Festivali'nde Ece Mumay Elazığlıları coşturdu

Elazığ'ın meşhur salçalı köftesi adına düzenlenen festivalde sanatçı Ece Mumay, alanı hıncahınç dolduran Elazığlıları coşturdu.

Elazığ vefat edenler 09-09-2021

Elazığ vefat edenler 09-09-2021

Elazığ'a has baharatlar vatandaştan tam puan alıyor

Elazığ'a has baharatlar hem ürün çeşitliliği bakımından hem de lezzet acısından vatandaşın ilgisini çekiyor. Kente has yedi türlü baharatı en çok rağbet gören ürünlerin başında geliyor.

Erkal: Ulusal marketlere var, yerel esnafa yok

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Adayı Hakan Gökhan Erkal, içecek ve bisküvi fiyatlarına zam gelecek olması nedeniyle yerel esnafın istediği kadar ürün alamıyor ama ulusal marketlerin aldığını söyledi.

Elazığ'da Kent Meydanı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi devam ediyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulluarı'nın mega projeleri arasında yer alan ve vatandaşlar tarafından takdir toplayan Kent Meydanı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesinde inşa çalışmaları hızla ilerliyor.

Elazığspor ilk maçında kayıp

Elazığspor, son 11 yıl içinde sezon açılışlarına kötü başlama geleneğini bu sezonda bozmadı ve ilk maçında Bergama Belediyespor'a 2-1'lik skorla yenildi.

Arslan: İhracatımız 2021’de artarak devam ediyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Ağustos Ayı İhracat rakamlarını değerlendirdi.

Toplam 1969 haber.