Kültür Sanat

Kültür ve sanat haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Kültür Sanat Haberleri

Yunus Emre tiyatro oyununa büyük ilgi

Elazığ Belediyesi, Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinlikleri kapsamında Türkçe şiirin öncüsü olarak kabul edilen ünlü tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre'nin hayatını konu alan bir tiyatro oyunu sergiledi.

Gençlik Merkezi Korosu ilk sahne programını gerçekleştirdi

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan kora, ilk sahne programını gerçekleştirdi.

Ünlü şarkıcı Elazığ'da konser verecek

Ünlü şarkıcı İrem Derici, Elazığ'da konser verecek.

Elazığ Belediyesinden tiyatro oyununa davet

Elazığ Belediyesi, Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinlikleri kapsamında Yunus Emre adlı oyunu 18 Aralık Cumartesi ve 25 Aralık Cumartesi günlerinde sanatseverlerle buluşturacak.

Elazığ'da çocuk tiyatrosuna yoğun ilgi

Piyes Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanıp sahneye konulan Küçük Prens K’oyun Peşinde adlı oyun, başta çocuklar olmak üzere Elazığlıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Manas'tan Şeref Tan'a saygı programı

Elazığ'da hizmet veren Manas Yayıncılık, Elazığlı öğretmen, şair, kültür adamı, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti kurucu başkanı merhum Şeref Tan'ı anma programı düzenledi.

F.Ü Devlet Konservatuvarı'ndan Öğretmenler Günü Konseri

Fırat Üniversitesi (F.Ü) Devlet Konservatuvarı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde Harput Müziği adlı unutulmaz bir konser verdi.

Muşar Dağı zirvesinde resim sergisi

Elazığ'da akademisyen Necmi Karkın, Muşar Dağı zirvesinde resim sergisi açtı.

Fırat Üniversitesi'nde nota sesleri yükseldi

Fırat Üniversitesi, uzun bir sürenin ardından kampüse gelen öğrencilerin motivasyonlarını artırmak amacıyla Kampüste Nota Sesleri etkinlikleri başlattı. Etkinlik kapsamında öğrenciler açık havada gönüllerince eğlendi. 

3 bin yıllık geleneği 100 yıllık Ruzba sazıyla sürdürüyor

Elazığ'da müzik öğretmeni olan ve koro şefliği yapan Aygün Çam, yaklaşık 9 yıldır 100 yıllık Ruzba sazıyla 3 bin yıllık geleneği yaşatıyor.

Elazığ Harput Musiki Müzesi projesinin protokolü imzalandı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yapılacak olan Harput Musiki Müzesi projesinin imzaları atıldı.

Elazığ'da arkeolojik yapılar foto kapanla korunabilir

Elazığ'da bazı arkeolojik yapıların zarar görmesi üzerine, bu tür alanların foto kapanla korunması için çağrıda bulunularak, çeşitli ziyaretler yapıldı.

Kısıtlama kalktı, Harput ziyaretçilerini tekrar ağırlamaya başladı

Orta risk grubunda yer alan Elazığ'da hafta sonu kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan 4 bin yıllık geçmişe sahip Harput Mahallesi tekrar misafirlerini ağırlamaya başladı.

Medeniyetler beşiği Harput'ta çalışmalar sürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından 4 bin yıllık tarihe sahip, medeniyetler beşiği kadim şehir Harput'un, kültürel ve sanatsal tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle başlanılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Baskil Kaymakamı Yılmaz, tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu

Elazığ'ın Baskil İlçesi Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, tarihi mekanlar da incelemelerde bulunarak ilçenin turizm anlamında bir destinasyon merkezi olması için çalışma yaptıklarını belirtti.

Unutulmaya yüz tutmuş 'Naht sanatı' gençlerin ellerinde hayat buluyor

Elazığ'da bakanlığın desteğiyle kurulan Naht Sanatı Atölyesi ile hem gençler unutulmaya yüz tutmuş sanatı öğreniyor, hem de zamanlarını değerlendirerek kalıcı eserler yapıyor.

Çayda Çıra Dergisinin Yeni Sayısı Yayınlandı

Araştırmacı Gazeteci Yücel Çakmak'ın imtiyaz sahibi olduğu Kültür Sanat ve Aktüel Dergisi 'Çayda Çıra'nın Yeni sayısı yayınlandı. 

Sular çekilince Hastek Kalesi gün yüzüne çıktı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü altında kalan ve suların çekilmesiyle üç katlı olduğu bilinen Hastek Kalesi'nde iki kat gün güzüne çıktı. Kalenin duvarlarında Kral Aeimaries'in genç yaşta ölen eşi için yazdığı hüzünlü yazıt ile odaları birbirine bağlayan dar geçitli galeriler dikkat çekti.

835 Yıllık Minber Sağlamlığı İle Dikkat Çekiyor

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Ulu Cami'ye ait olan ancak güvenlik nedeniyle Kurşunlu Camii'ne taşınan kündekari tekniği ile abanoz ağacından çivi çakılmadan yapılan 835 yıllık minber sağlamlığı ile dikkat çekiyor.

Toplam 157 haber.