Kültür Sanat

Kültür ve sanat haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Kültür Sanat Haberleri

Elazığ Belediyesi Sinema Keyfi Sunuyor

Elazığ Belediyesi, koronavirüs salgını sebebiyle uzun süre sosyal hayattan uzak kalan vatandaşlara sinema keyfi sunuyor. 

Tiyatro Oyunu Ertelendi

Elazığ Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü tarafından Cuma günü sahnelenecek ‘Aşık Veysel Benim Adım’ adlı oyun gösterimi, Van ve Siirt’ten gelen şehit haberleri üzerine ertelendi.

Kanyonların Turizme Kazandırılması Çalışmaları Devam Ediyor

Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarının turizme kazandırılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Yıkılan Binanın Elazığ'ın İlk Belediye Binası Olduğu Ortaya Çıktı

Elazığ'da uzun yıllar SGK binası olarak kullanılan ve bugünlerde yıkımı gerçekleştirilen binanın, Elazığ Belediyesi'nin ilk hizmet binası olduğu ortaya çıktı.

Elazığ Yayınları Kütüphanesine İlk Bağışlar Yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Oda bünyesinde fiziki ve dijital ortamda okuyucu ve dünyanın her köşesindeki ilgililerin istifadesine sunulmak üzere kurulum çalışmaları başlatılan “Elazığ Yayınları Kütüphenesine” ilk bağış Prof.Dr. Asaf Varol’dan geldi…

Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarına İskele Yapıldı

Elazığ’da turizmin yeni gözdeleri olmaya nazır Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları için planlanan iskelelerin kurulumu son aşamaya geldi.

Eski Gar Binası Turizme Kazandırılacak

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan eski gar binası turizme kazandırılacak.

Tarihi Konağın Tescili İçin Yapılan Başvuru Kabul Edildi

Elazığ merkez Sürsüsü Mahallesinde bulunan 100 yıllık tarihi kerpiç- ahşap konağın koruma altına alınması için yapılan başvurunun kabul edildiği bildirildi.

Elazığ sokakları müzikle yankılandı

Elazığ Belediyesi konservatuvar sanatçıları ve müzisyenleri, yeni tip koronavirüs nedeniyle evlerinde kalan vatandaşlara moral vermek için sokakları gezerek konser verdi.

Tarihi ve kültürü tuvale aktarıyor

Elazığ’da bir kamu okulunda görev yapan Resim Öğretmeni Mehmet Sağlam’ın çizdiği resimler büyük beğeni topluyor. 

Alibeyköy konağı yok olmak üzere

Elazığ'ın Kovancılar ilçesindeki zamanla yok olan 115 yıllık 'Alibeyköy Konağı'nın köylülerin gözetiminde bugüne kadar ayakta kalan kemerli giriş kapısı restore edilmeyi bekliyor. Tarihi yapının taşlarının düşmeye başladığını belirten yöre sakinleri, çocukların altından geçtiğini, üzerilerine devrilmesi halinde kurtulmalarının çok zor olduğunu söyledi.

9 milyon yıllık kanyonlar uluslararası turizme kazandırılacak

Elazığ'da 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen dünyanın en yeni keşfi Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarının tescil sürecinini devam ettiğini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, çok müdahale etmeden doğal yapısını koruyarak uluslararası bir destinasyon haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

350 bin kitap ve materyalle bölgenin en büyük kütüphanesi 24 saat öğrencilerin hizmetinde

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörlük Kampüsü içerisinde 14 bin metre kare kapalı alan üzerine bin 453 kişilik kitap görünümlü olarak inşa edilen akıllı kütüphane, 24 saat aralıksız hizmet veriyor. Doğu ve Güneydoğu'daki üniversiteler içerisinde 350 bin materyal ile bölgenin en büyük kütüphanesine sahip olan Fırat'ta öğrenciler geceleri sıcak çorba eşliğinde ders çalışıyor.

Norik Höyük'te 4 bin 500 yıllık biberonlar bulundu

Elazığ Müze Müdürlüğü koordinesinde Bingöl'deki Norik Höyük'te yapılan kazılarda, 4 bin 500 yıllık biberonlar bulundu.

Elazığ'da 'Harput Kazı' Sergisi

Elazığ'ın, tarihi Harput Kalesi'nde yapılan kazı çalışmaları ile ilgili sergi açıldı.

Özgün Baskı Resim Sergisi Açıldı

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Öğretmenliği Grafik Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Yaşar Sabri Şanlı Atölyesinde öğrencilerin 2019 Bahar döneminde yaptıkları Özgün Baskı Resim çalışmaları sergilendi.

Binlerce yıllık doğal oluşumlu sarnıç ve mağaralar dikkat çekiyor

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı bir köyde binlerce yıllık geçmişi olduğu düşünülen doğal su sarnıçları ve mağaralar hem farklı bir görsel şölen sunuyor, hemde yapısıyla dikkat çekiyor. Dar girişleri olan ancak metrelerce uzunluktaki mağaraların bulunduğu bölgenin turizme kazandırılabileceği belirtiliyor.

Elazığ Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu kuruldu

Elazığ Belediye Konservatuvarı bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu kuruldu.

Batık şehirde 'amfora' mezarlar görüntülendi

Türkiye'nin ikinci büyük tektonik gölü Hazar'da bulunan 4 bin yıllık batık şehirde valilik koordinesinde yapılan çalışmada, amfora (küp) mezarlar ile birçok yapıya rastlandı.

Toplam 158 haber.