Kültür Sanat

Kültür ve sanat haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Kültür Sanat Haberleri

835 Yıllık Minber Sağlamlığı İle Dikkat Çekiyor

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Ulu Cami'ye ait olan ancak güvenlik nedeniyle Kurşunlu Camii'ne taşınan kündekari tekniği ile abanoz ağacından çivi çakılmadan yapılan 835 yıllık minber sağlamlığı ile dikkat çekiyor.

Köy köy dolaşıp sözlü halk geleneğini kayıt altına alıyor

Elazığ'da müzik öğretmeni olan ve koro şefliği yapan Aygün Çam, 8 yıldır köy köy gezip unutulmaya yüz tutmuş deyişleri ve türküleri kayıt altına alarak geleceğe taşımaya çalışıyor.

Elazığ'da 17'si yeni 38 arkeolojik alan keşfedildi

Elazığ'da 50 yıl sonra ilk defa yapılan Prehistorik Dönem Yüzey Araştırmalarında 12 kişilik ekip 20 günde 4 belde ve 50 köy gezerek, 17'si yeni olmak üzere 38 arkeolojik alan keşfetti. 25 tarihi eserin de bulunduğu araştırmalarda, 8 bin yıl öncesine dayanan yerleşim yerleri belirlendi.

Radyo Kent, Efsane Kadroyla Yeni Yayın Dönemine Gümbür Gümbür başladı

Elazığ'ın en iyi müzik ve haber radyosu Radyo Kent, bir çok sürprizle yeni yayın dönemine 'merhaba' dedi. 

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'nin 40'ıncı durağı Elazığ oldu

'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'nin 40. durağı Elazığ olurken, vatandaşlar müzeye yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi 2 gün Elazığ'da olacak

Elazığ'a gelecek olan Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi'nin 1 ve 2 Kasım tarihleri arasında ziyarete açılacağı bildirildi.

Bir dönem cami ve hastane olarak kullanılmış tam bin 200 yıllık

Elazığ'da bir dönem cami ve zihinsel engellilerin tedavi edildiği hastane olarak kullanıldığı bilinen ve yıkılmaya yüz tutuna bin 200 yıllık kilisenin temizliği yapılarak restorasyon projesi hazırlandı.

Harput Kalesi kazılarında 7 yılda 110 bin adet obje çıktı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ'ın simgesi, medeniyetler beşiği Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Kalesi'nde son 7 yılda yapılan kazı çalışmalarında 110 bin adet obje çıktı.

Baskil'in kültürel ve arkeolojik envanterleri çıkartılacak

Elazığ'ın Baskil ilçesinin taşınmaz kültürel, arkeolojik ve doğal envanterinin ortaya çıkarılması için akademisyenlerin katkısıyla çalışma başlatıldı.

800 yıllık manastır restore edilmeyi bekliyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde bulunan 800 yıllık geçmişe sahip manastırın turizme kazandırılması için restore edilmesi isteniyor.

Elazığ'da 14. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali

Elazığ'ın Hoşköy köyünde Covid-19 tedbirleri kapsamında 14. Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi.

Dünya mirasına aday Harput Kalesi için projelendirme çalışması

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ'ın simgesi, medeniyetler beşiği Harput Mahallesi'nin ismini aldığı Harput Kalesi için Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç koordinesinde projelendirme çalışmaları ile restorasyonda kullanılması düşünülen taşlar ayrıştırılarak dışarı taşınmaya başlandı.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından hikâye yazma geleneğine teşvik etmek ve yeni nesillerin yazma eylemiyle daha yakın bir bağ kurmasına katkı sağlamak için düzenlenen 2. Dede Korkut Uluslararası Hikâye Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Deprem Batık Şehri de vurdu

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde doğunun gizli denizi olarak bilinen ve 24 Ocak'ta meydana gelen depremden sonra su seviyesi yükselen Hazar Gölü'nde görünmez olan batık şehre dalış yapılarak, oluşan tahribat ilk kez görüntülendi.

Aygün Çam’ın Akademik Çalışması Yayımlandı

Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Araştırmacı Yazar Aygün Çam’ın Tarihi ve kültürel varlıklar açısından Baskil adlı akademik çalışması yayımlandı.

Kültür-Sanat Etkinliklerine Tam Not

Kültürel ve sanatsal etkinlikleri hemşehrilerimiz ile buluşturan Elazığ Belediyesi, vatandaşların keyifli bir bayram geçirmeleri için bayram konserleri gerçekleştirdi.

Esat Kabaklı’dan Unutulmaz Bayram Konseri

Yediden yetmişe her kesimin hayranlıkla dinlediği hemşehrimiz Esat Kabaklı, bayram özel konseriyle Elazığlılarla buluştu.

Düğün Dernek 2 Filmi Sinemaseverlerle Buluşacak

Elazığ Belediyesi, Açık Hava Sineması etkinlikleri ile vatandaşlara seyir keyfi sunmaya devam ediyor.  

Düğün Dernek Filmi Sinemaseverlerle Buluşuyor

Elazığ Belediyesi, Açık Hava Sineması etkinlikleri ile vatandaşlara seyir keyfi sunmaya devam ediyor. 

Toplam 158 haber.