Kültür Sanat

Kültür ve sanat haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Kültür Sanat Haberleri

Tarihi manastır koruma altına alınıyor

Baskil ilçesinde bulunan Mar Ahron Manastırı'nın bulunduğu bölge 1'inci derece sit alanı olarak belirlenip, koruma kararı alındı.

Kürsübaşı Müzesiyle, Harput Müziği dünyaya tanıtılacak

Kürsübaşı Müzesinin ihalesini önümüzdeki günlerde yapacaklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Tarihi Harput Mahallesinde hayata geçireceğimiz projemiz ile Harput müziğini tüm dünyaya tanıtacağız dedi.

Harput Senfonisi büyük ilgi gördü

Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın icra ettiği 'Harput Senfonisi' konseri büyük ilgi gördü.

Enver Demirbağ'ı Anma Konseri Düzenlenecek

9 Kasım 2010 tarihinde evinde elektrik sobasından çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden  Elazığ Musikisinin önemli isimlerinden merhum Enver Demirbağ, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü tarafından düzenlenecek konserle anılacak.

Elazığ'daki Kitap Fuarı'na son günde yoğun ilgi

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı son günde de yoğun ilgi gördü. fuarı 125 bin kişi ziyaret etti.

Elazığ'da kitap fuarına yoğun ilgi devam ediyor

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı yoğun ilgi görmeye devam ederken, kırsaldaki öğrencilere ulaştırılmak üzere ise 2 bin 500 kitap toplandığı belirtildi.

150 yıllık tescilli konağın koruma altına alınması bekleniyor

Elazığ'da 4 kuşaktır aynı ailenin kullandığı tarihi geçmişi en az 150 yıl öncesine dayandığı tahmin edilen Beyzade Efendi Konağı aslına uygun olarak bugüne kadar gelirken aile artık koruma altına alınmasını istiyor.

Elazığ'a özel tur otobüsü

Medeniyetler beşiği Elazığ'da belediye tarafından kentin turistik değerlerinin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla özel olarak tasarlanıp hazırlanan tur otobüsü hizmete girdi.

Elazığ'da Bizans dönemine ait 'Karakol' bulundu

Elazığ'ın Palu ilçesinde bir köye hakim tepede yapılan sondaj kazısında Bizans döneminde yaklaşık bin ile bin 500 yıl önce savunma amaçlı yapıldığı tahmin edilen surlarla çevrilmiş Karakol tarzı bir yapı bulundu.

Önce kendi sonra kocası başladı, sanatın ustası oldular

Elazığ'da 2 çocuk annesi Özlem Takuçin (48), 5 yıl önce stres ve sıkıntıdan kurtulmak için gittiği kursta öğrendiği Çit Baskı sanatının ustası oldu. Takuçin'in kocası da ona yardım ederken işi severek, onunla birlikte aynı sanatı yapmaya ve başkalarına öğretmeye başladı.

Çiftçi tarla sürerken tesadüf eseri buldu, 250 yıllık 'Tahıl Ambarı' koruma altına alındı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bir mezrada tarla süren çiftçinin tesadüf eseri bulduğu en az 250 yıllık olduğu değerlendirilen Tahıl Ambarı Müze Müdürlüğüne kaldırılarak koruma altına alındı.

Turizme kazandırılacak tarihi konak için 1,3 milyon lira ödenek çıktı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde atıl vaziyette bulunan ve bir süre önce turizme kazandırılması için çalışma başlatılan 125 yıllık Ekrem İspir Konağı için 1 milyon 300 bin TL'lik ödenek çıktı.

Huzurevi Sakinlerine Konser Verildi

Elazığ Belediyesi Konservatuarı Türk Müziği Korosu, 70 kişilik gönüllü kadrosuyla huzurevi sakinlerine muhteşem bir konser verdi.

Tiyatro ile çocuklara dokunuyorlar

Elazığ'da 40 kişilik oyuncu kadrosu bulunan bir tiyatro atölyesi zaman zaman şehirde tarihi oyunları sergilerken, kent merkezine uzak köylere de gönüllü olarak giderek çocukların yüzlerini güldürüyor. ilk defa canlı olarak tiyatro izleme fırsatı yakalayan çocuklar, sahnelenen çocuk oyunları ile mutlu oluyor.

Harput Konağı, Kürsübaşı ve Gastronomi Müzesi oluyor

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Konağı'nın belediyeye devredilmesinin ardından Kürsübaşı ve Gastronomi Müzesi olacağı bildirildi.

Belediye korosundan yabancı öğrencilere konser

Elazığ Belediye Konservatuarı Türk Müziği Korosu, yabancı öğrencilere konser verdi.

Pertek’in turizm elçileri yetişiyor

Pertek Kaymakamlığı ve Pertek Belediye Başkanlığı işbirliğiyle hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Pertek Turizm Eğitimi” projesinin tanıtım toplantısı Pertek Termal Otel toplantı salonunda gerçekleşti.

Bakan Yardımcısı Alparslan: 2023 hedefimiz 70 milyon turist

Bodrum Kalesi'nin ilk etap açılışını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan yaptı. Yıllardır süren restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı olan kale yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı. Alpaslan, 2023 hedeflerinin 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir elde etmek olduğunu açıkladı.

Ağın'da, kaya mezarlar turizme kazandırılmayı bekliyor

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan Roma döneminde kalan ve 1 metre 90 santimlik yapılan kaya mezarların bir kısmı belirlenirken, çok sayıda mezarın ise gün yüzüne çıkartılarak turizme kazandırılması bekleniyor.

Toplam 158 haber.