Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Normalleşme sürecinin ilk gününde çiftlerin nikah sevinci

Normalleşme süreciyle birlikte orta risk gurubunda yer alan Elazığ'da çiftler soluğu evlendirme dairesinde aldı. Bazı çiftler nikah günü almak için bazıları da yakınlarıyla nikah kıydırmak için geldi.

Kur'an-ı Kerim okumak için 70 yaşında okuma yazma öğreniyor

Elazığ'da 70 yaşındaki Halime Şahin, Kur'an-ı Kerim okumak için mahallede açılan okuma yazma kursuna başladı.

El emeği ürünler, e-ticaretle Amerika'ya kadar satılmaya başladı

Elazığ'da 12 yıl önce eğitim almadan el sanatları bünyesindeki bir çok meslek dalını öğrenen, Elazığ depremi ve sonrasında devam eden pandemi sürecinde 'porselen dekorlama' mesleğini devam ettiren 2 çocuk annesi, krizi fırsata çevirerek porselen ve seramik ürünlerin üzerine işlediği desenlerle e-ticaret yoluyla yurtiçi başta olmak üzere Amerika'ya da satış yapmaya başladı.

Engellerini aştı, hem kendi parasını kazanıyor hem de usta oldu

Elazığ'da çocuklukta öğrenme güçlüğü çeken ve yüzde 50 zihinsel engeli bulunan 27 yaşındaki Erhan Ulam, mesleki eğitim merkezi aracılığıyla stajyer olarak gittiği oto lastikçide usta oldu. 10 yıldır lastikçide çalışarak ekonomik kazanç sağlayan Ulam, kendi ayakları üzerinde durmanın mutluluğunu yaşıyor.

Gözyaşı döken küçük Hiranur'a 'Vali Amca'dan sürpriz ziyaret

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve eşi Ayşe Yırık, önceki gün bir program çıkışında kendisini görüp sohbet ettikten sonra mutluluk gözyaşı döken Hiranur ve ailesine sürpriz ziyaret gerçekleştirdi.

Acı hikaye, kendi ailesiz büyüdü, kızı, eşi ve eşinin ailesini kazada kaybetti

Elazığ'da henüz 1 yaşında annesi vefat eden, babası tarafından verildiği yetimhane de devlet şefkati ile büyüyen 34 yaşındaki Emrah Sesveren'in kızı, eşi ve eşinin ailesini trafik kazasında kaybederek yine ailesiz kaldı. Yaşadıklarını anlatan baba, kaza sonrası olay yerinden 6-7 defa geçtiğini ve hatta her seferinde yolunu değiştirip oraya gittiğini aktararak, orada kazanın nasıl olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Keban Baraj Gölü'nün 'Balıkçı Annesi'

Elazığ'da kocasıyla beraber 20 yıldır tekne balıkçılığı yaparak geçimlerini sağlayan 1 çocuk annesi Aysel Kaya, devlet ve ailesinin desteğiyle 3,5 milyon liralık yatırım yaparak Keban Baraj Gölü'nde alabalık yetiştirme tesisi kurdu.

Yalnız yaşayan yaşlı kadına, jandarmadan ziyaret

Elazığ'da bir köyde yalnız yaşayan 81 yaşındaki kadını jandarma ekipleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hafız Nazırlı'ya ziyaretini oğlu anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği Elazığ'ın kanaat önderlerinden 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı ile görüşmesini oğlu Asım Nazırlı anlattı. Oğul Nazırlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a babasının kaleme aldığı kitabı hediye ettiğini, Erdoğan'ın ise özel olarak hazırlanmış, mealli ve ayet ayet açıklamaları olan bir Kur'an-ı Kerim'i hediye ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için dünyada sadece Elazığ'da çıkan vişne mermerinden 'tespih' yaptı

Dünyada sadece Elazığ'da çıkan ve bir çok ülkede önemli mekanlarda kullanılan vişne mermerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilmek üzere tespih yapıldı. Tespit ustası Tunahan Tanyıldızı, yaptıkları tespihin bugün kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edileceğini söyledi.

Elazığ depreminde enkazdan 17 saat sonra kurtarılan Hatun nine o anları anlattı

Elazığ'da 6.8'lik depremde 5 katlı apartmanın enkazından 17 saat sonra çıkarılırken başörtüsü istemesiyle dikkat çeken 8 çocuk annesi 70 yaşındaki Hatun Yamış, yaşadıklarını anlattı. Hatun nine, Enkaz altında ağladık, kızım bana bende kızıma hakkımı helal ettim' dedi.

Halen daha aynı acıyı yaşıyoruz

Elazığ'da meydana gelen depremde 14 kişini hayatını kaybettiği Dilek Sitesinde 2 yaşındaki torununu ve gelinini kaybeden 62 yaşındaki Abbas Yıldız, '24 Ocak her geldiğinde bize bir acıdır. O acıyı her zaman hissediyoruz' dedi.

Elazığ depreminde annesini kaybetti, kızının çığlığı ile ailece kurtuldular

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 14 kişinin yaşamını yitirdiği Dilek Sitesinde son olarak cansız bedenine ulaşılan 84 yaşındaki Türkan Kaplan'ın oğlu Faruk Kaplan, o gün yaşananları 'Bir film şeridi gibi geldi geçti. Nasıl kurtulduk bizde şaşırdık diye anlatırken, kızının çığlığı sayesinde korkup dışarı çıktıklarını aktardı.

Oğlum, 'baba beni annemle birlikte gömün' dedi

Elazığ depreminde 6,5 aylık hamile eşi ile 13 yaşındaki oğlunu kaybeden ve kendisi de 12 saat sonra enkaz altından yaralı olarak çıkartılan baba Meriç Dişli, Dua ettim. Hz. İbrahim'i ateşin içerisine sen koydun sen çıkardın, Hz. Yusuf'u kuyunun içerisine sen koydun sen çıkardın, beni buraya sen koydun sen çıkar dedim. Dememle o telefon çaldı. Yukardakiler o telefonun sesini duydu ve oranın üzerine yoğunlaşıp beni çıkardı. Allah'tan istersen her şey olur dedi.

Elazığ depreminin 1'inci yılına doğru acılar hale taze

Elazığ'da meydana gelen depremde 14 kişinin yaşamını yitirdiği Dilek Apartmanı'nda eşini ve oğlunu kaybeden Hüseyin Civelek, depremin ardından bir yıl geçmesine rağmen acılarının her geçen gün daha da arttığını belirtti.

Elazığ'da enkazdan 28 saat sonra kurtulan anne Ayşe ve Yüsra Bebek, depremin izleriyle yaşıyor

Elazığ'da 6.8'lik depremde 5 katlı apartmanın enkazında kalan, 28 saat sonra minik kızı Yüsra ile çıkartılan, depremden eşi ve oğlunu kaybeden anne Yüsra Yıldız, 'Enkazın altında iki gün kaldık. Orada ölümü yaşadık, o anlar sürekli aklımda' dedi.

Annesi depremde hayatını kaybetti, kendi 16 saat sonra kurtarıldı

Elazığ'da 6.8'lik depremde 5 katlı apartmanın enkazında kalan, 16 saat sonra çıkartılan ve annesini orada kaybeden 49 yaşındaki Nazmiye Düşmez, o gün yaşananları anlattı. Annesinden geriye sadece bir gün önce çekilmiş videosundan başka bir şeyi kalmadığını anlatan Düşmez, devletin kendilerine o gün ve sonrasında sürekli sahip çıkmaya devam ettiğini kaydetti.

Azmin adı: 'Reşit öğretmen'

Elazığ'da yaşayan ve üniversiteden mezun olduktan sonra 15. defa girdiği KPSS'de atanarak öğretmen olan 42 yaşındaki Reşit Demir, hayalini kurduğu mesleğini yaparken, çocuklarının da iyi bir eğitim almasını sağlayarak örnek oldu.

'Yapılanları görmeyenler var ama çok güzel iş başardılar'

Elazığ'da meydana gelen depremden sonra TOKİ tarafından yapımına başlanan 20 binden fazla konuttan bitenler tek tek çekilen kura ile sahiplerine teslim ediliyor. Şu ana kadar yaklaşık bin 600 depremzedeye evlerinin teslim edildiği, bu hafta sonu 781 konutun daha sahiplerine verileceği bildirilirken, ay sonuna kadar bu rakamın 8 bin olmasının hedeflendiği kaydedildi. Evlerine kavuşan depremzedeler ise, Yapılanları görmeyenler var ama çok güzel iş başardılar, mis gibi evler yaptılar, evler sıcacık ve tertemiz diyerek teşekkür etti.

Toplam 113 haber.