Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Görme engelli hafız emekli oldu, talebe yetiştirmeyi bırakmadı

Elazığ'da görme engelli 67 yaşındaki Ali Kılıçoğlu, arkadaşları ve hocasının okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ayetlerini kaydedip dinlediği kasetten öğrenerek hafız olup 42 sene müezzinlik yaptı, çok sayıda talebe yetiştirdi. Geçtiğimiz yıl emekli olan Hafız Kılıçoğlu, gönüllü olarak talebe yetiştirmeye devam ederek örnek bir davranış sergiliyor.

16 yaşındaki Onur, hayata adımlarını satrançla atıyor

Elazığ'da, bakım ve koruma altında kalan 16 yaşındaki Onur Çelik, 5 yıldır hayata adımlarını satrançla atıyor. Bir kez Türkiye ikincisi, bir kezde Türkiye şampiyonu olan şuana kadar 21 madalya ve kupa kazanan Onur, Milli takıma seçilip Ay Yıldızlı bayrağı dalgalandırarak ülkesine olan vefa borcunu ödemenin hayalini kuruyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahip çıktığı Taha İstanbul'a gitti

Elazığ'da 15 gün önce göz sinirlerinin üzerinde tümör ortaya çıkan ve bir gözü görme yetisini kaybeden 6 yaşındaki Taha Sis'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahip çıktı. Dün gece Erdoğan'ın aradığı telefonda görüşen Sis ailesi, bugün İstanbul'a hareket etti.

Elazığ ve Bingöl'den çekilen uzay ve astronomi fotoğrafları hayran bırakıyor

Anestezi teknikeri olarak hastanede çalışan 25 yaşındaki Mücahit Çelik, 5 yıldır hobi olarak astrofotoğrafçılık yaparak astronomi ve uzay fotoğrafları çekiyor. Özellikle çalıştığı Bingöl ve memleketi Elazığ'dan çektiği astro fotoğraflar izleyenleri hayran bırakıyor.

37 yıldır mesleğini sürdürüyor, 4 çocuğunu terzilikle büyüttü

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 37 yıl önce eşine destek amacıyla terzilik yapmaya başlayan 60 yaşındaki Gülizar Erdoğdu, 4 çocuğunu büyüttüğü mesleğini halen sürdürüyor.

Ekmek teknesi, yarım asırlık makine

Elazığ'da 77 yaşındaki Latif Doğan, bekçilik yaparken ek iş olarak dönemin parası ile 12 milyon liraya aldığı 49 yıllık ayakkabı dikiş makinesiyle ayakkabı tamirciliğine ilerlemiş yaşına rağmen devam ediyor.

Cemile teyzenin mutluluk fotoğrafı

Elazığ'da tek geçim kaynağı olan ineğinin, doğum sırasında telef olmasıyla üzülüp gözyaşı döken 65 yaşındaki Cemile Tuncer, Vali Çetin Oktay Kaldırım ve vatandaşların desteğiyle yeni bir inek sahibi oldu. Hediye edilen gebe inek ise sağlıklı bir buzağı dünyaya getirerek Cemile teyzeye çifte mutluluk yaşattı.

Asırlık çınar, 61 yıldır işinden geri kalmıyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde 93 yaşındaki Mehmet Yavuz, 61 yıldır çeşitli ürünler sattığı iş yerini sabah erkenden açarak ilerlemiş yaşına rağmen esnaflığını sürdürüyor.

Oğlu için kurduğu spor kulübüyle çocukları hayata bağladı

Elazığ'da yaşayan 1 çocuk annesi Zehra Özkal, yüzde 70 oranında zihinsel engelli oğlunun hayata tutunması için kurduğu spor kulübünde birçok çocuğu da hayata bağladı.

Engeline takılmadı, başladığı halterde Bronz madalya kazandı

Elazığ'da bedensel engelli 38 yaşındaki Metin Fırat, sosyal medyadan izlediği bir engelli halterciden etkilenip bu spora yöneldi, 5 ay sonra katıldığı şampiyonada Türkiye 3'üncüsü oldu.

Vefakar öğretmen diyaliz merkezini okula çevirdi

Elazığ'da sınıf öğretmeni Bilgen Sertkaya, evde eğitim verdiği 3 yıldır diyalize giren öğrencisi 9 yaşındaki Ali Aydın ve diyalizde tanıştığı 11 yaşındaki Elif Kucum'e de gönüllü olarak haftanın 3 günü hemodiyaliz merkezinde ders vererek onları geleceğe hazırlıyor. Diyaliz merkezini eğitim yuvasına çeviren Bilgen öğretmen ayrıca, ders sonrası tedaviye gelen yaşlılara da kitap okuyarak ayrı bir örnek davranış sergiliyor.

38 yaşında 3'üncü üniversitesini okuyor

Elazığ'da 38 yaşındaki Habibe Oğuz, 2 üniversite bitirdikten sonra girdiği sınavla Fırat Üniversitesi Gazetecilik bölümünü kazarak eğitim hayatına devam ederek okuma azmiyle dikkat çekiyor. Şu anda 2'inci sınıfta olan Oğuz, eğitimini tamamlayıp iyi bir akademisyen olmanın planını yapıyor.

3 çocuk annesi yöresel ekmek üretimiyle, 5 kişiye istihdam sağladı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 3 çocuk annesi, kocasının tavsiyesiyle devletten aldığı destekle kurduğu iş yerinde, çeşit çeşit yöresel ekmek üreterek hem kendi ekonomisine hem de yanında çalışan 5 kişiye katkı sağladı.

Sırt sırta verip balıkçı tezgahında çocukları için ter döküyorlar

Elazığ'da zamanında imkanları olmadığı için okula gidemeyen Halis ve Cevahir Çetineli çifti, şimdi 4 çocuğunu okutmak için açtıkları balıkçı dükkanında sırt sırta verip birlikte mesai yapıyor.

Şano Dayı'nın en büyük hayali spikerlik

Elazığ'ın Baskil ilçesinde köpek kurtarma anını kendine özgü anlatımıyla fenomen olan ve en büyük hayalinin sunuculuk olduğunu aktaran Şano dayı olarak bilinen Şahabeddin Baydemir (51), bu kez İHA mikrofonunu eline alarak o anları tekrar canlandırdı.

Örnek yaşam mücadelesi

Elazığ'da doğuştan fiziksel engelli olan Yunus Canpolat, koltuk değneklerinin ve atının yardımıyla çobanlık yaparak evinin geçimini sağlıyor.

Bir aşk hikayesi 'engelleri' ortadan kaldırdı

İstanbul'da yaşayan 30 yaşındaki Erhan Naynal, aşık olduğu 27 yaşındaki bedensel engelli Tuğçe Çolak'la evlenmek için iş yerini kapatıp Elazığ'a yerleşti, düzenlenen düğün töreniyle de hayaline kavuştu. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da jest yaparak süslettiği makam aracını gelin arabası olarak gönderdi.

Katil Fırat cümlesi etkiledi, 62 yaşında dalgıç oldu

Fırat Nehri'nin geçtiği Elazığ'da, geçmiş yıllarda daha çok yaşanan, halen yaşanmaya devam eden boğulma vakaları nedeniyle Katil Fırat diye adlandırılmasından küçük yaşlarda etkilenen 5 çocuk babası Bahri Genç, 62 yaşında dalgıç oldu.

100 yıllık ata yadigarlarını topladı, evi müze gibi oldu

Elazığ'ın Keban ilçesinde yaşayan Feti Oruç, 20 yıldır sadece aile büyüklerinden topladığı 500'ün üzerinde 100 yılı geçkin tarihe sahip antika eşyaları evinin bir odasında özenle saklıyor.

Toplam 113 haber.