Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

TRT Haber spikeri canlı yayında baygınlık geçirdi

TRT Haber'in 30 Ağustos Zafer Bayramı özel yayınları sahada devam ederken, spiker Nilgün Balkaç yüksek sıcaklık nedeniyle canlı yayında baygınlık geçirdi.

Elazığ'da yaşlı adamdan 3 gündür haber alınamıyor

Elazığ'da evinden çıkan ve 3 gündür haber alınmayan yaşlı adam aranıyor.

Pilotluğu bıraktı, devlet desteğiyle kendi işinin patronu oldu

Elazığ'da 62 yaşındaki Metin Yeli, 3 yıl önce 43 yıllık pilotluk kariyerinden istifa edip devletten aldığı destek ile ilçesine Kayısı Entegre Tesisi kurarak hayalini gerçekleştirdi.

Türkmen gelin, Elazığ'da döner kesip köfte yapıyor

Türkmenistan'dan Elazığ'a gelin gelen Maksad Jumamuradova, eşinin açtığı dükkanda döner kesip, Elazığ'a özgü salçalı köfte yapıyor.

Nusret dede, Covid-19'dan ağaç evi ile korunuyor

19 pandemisi sürecinde vaktini ve gecelerini geçirdiği yer oldu.

Şehit ailesi oğullarından kalan hatıraların kokusuyla yaşıyor

Mardin'in Derik ilçesinde 5 yıl önce yürütülen hendek operasyonlarında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in ailesi, oğullarının hatırası ve kokusu ile yaşıyor.

Elazığ'da 19 bin adetlik kalem koleksiyonu

Elazığ'da yaşayan 71 yaşındaki Gazanfer Albayrak, hobi olarak 20 yılda 19 bin kalem biriktirerek koleksiyon haline getirdi.

Ürettiği balı hayır olarak dağıtıyor

Elazığ'da yaşayan Kezban Acar, babasından devraldığı arıcılık mesleğini heyecanla sürdürüyor.

Ağaç parçalarını sanata dönüştürüyor

Elazığ'da yaşayan 43 yaşındaki Hüseyin Erdoğan, çocukluk yıllarında dayısının marangozhanesinde öğrendiği ahşap işlemeciliği tutkusunu yaşatıyor.

Ölümcül virüse yakalandı: Durumum çok kötü, beni kurtarın

Kazakistan'da yaşayan Elazığlı Hasan Demirel, Kovid-19 hastalığına yakalandı. Kazakistan'da bir hastanede tedavi altına alınan ve durumu ağırlaşan Hasan Demirel, ağabeyi aracılığıyla Türk makamlarına seslenerek, 'Durumum çok kötü, beni kurtarın' çağrısı yaptı.

7 Üniversite Bitirdi, 8'inciye Hazırlanıyor

Elazığ'da bir kamu kuruluşunda çalışan Abdullah Yalınkılıç, 18 yılda 7 üniversite bitirdi. Okuma sevdasını yaşamının merkezine alan Yalınkılıç, 8. üniversiteyi okumaya hazırlanıyor.

Hurda Araç Parçalarını Sanata Dönüştürüyor

Elazığ'da oto servis, bakım ve onarım işi yapan İş adamı Mehmet Güleç, eski ve arızalı arabaların yedek parçalarını sanata dönüştürüyor.

Elinin hamuruyla erkek işine karışmayın demişlerdi

'Elinin hamuruyla erkek işine karışma' deyimini tarihe karıştıracak bir yaşam hikayesi daha ortaya çıktı. 

Bir baba için en zor doğum günü

Elazığ'da depremde hayatını kaybeden 13 yaşındaki Miraç'in bugün doğum günü olması nedeniyle hastaneden çıkan baba Meriç Dişli, yan yana yatan oğlu ve eşinin mezarına gitti, duygusal anlar yaşadı.

Küçük Efraim'in en büyük dostu polis oldu

Doğuştan açık omurga rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen 7 yaşındaki Efraim Yiğit'in en büyük dostu polis oldu. Emniyet güçlerinin sürekli ziyaret ettiği Efraim, akülü bir araç sahibi olup, polisleri ziyaret etmenin hayalini kuruyor.

Depremden geriye kalan acı hikaye

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden babanın, deprem sırasında pencereye doğru fırlattığı 13 yaşındaki oğlu yaralı kurtuldu, annesinin de sağ kurtarılmasında önemli rol oynadı.

Enkazdan 17 saat sonra kurtarılan depremin simgesi Hatun teyze, o anları anlattı

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremde yıkılan Kalay apartmanı enkazından 17 saat sonra arama kurtarma ekiplerinin desteğiyle çıkartılan 69 yaşındaki Hatun Kamış, enkazdan çıkmadan Başörtüsü istemesiyle dikkatleri çekmişti. Hastanede tedavisi süren sağlığı her geçen gün daha iyiye giden Hatun teyze, yaşananları anlattı.

Örnek genç, depremzede kedileri en kaz altından çıkardı, sahiplendi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan ve sağ kurtulan kedilere, bir hayvansever tuttuğu 2 odalı evde bakmaya başladı.

Depremzede anne, 6 çocukla çadırda hayata tutundu

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören 2 yıl önce de kocası ölen anne 6 çocuğu ile sığındığı çadırkentte hayata tutundu.

Toplam 113 haber.