Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Tek parmağı ile 3'üncü kitabını çıkardı

Milyonda bir görülen hastalığı nedeniyle 3 makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi veren ve tek parmağıyla yazarlığa adım atan 32 yaşındaki Nurçin Arlı, 'Şimdi Sıra Sende' isimli üçüncü kitabını okurlarıyla buluşturarak büyük bir azim örneği oldu.

Elazığ'da yılın ilk bebeklerine Hamza ve Batuhan Eymen ismi verildi

Elazığ'da yeni yılın ilk bebekleri Hamza ve Batuhan Eymen dünyaya gelirken, il protokolü ziyaret ederek altın taktı.

Elazığ'da vatandaşlar depremsiz ve salgınsız bir yıl diledi

Elazığ'da 2020 yılına 6.8'lik depremle başlayan ve 5.3'lük depremle bitiren, bunların yanı sıra Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele eden vatandaşlar, depremsiz ve salgınsız bir yıl diledi.

Deprem bölgesi Elazığ'da ailelere 'Psikososyal Destek'

Elazığ'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından valilik koordinesinde psikososyal destek ekipleri çalışmalara başladı.

Hem azimli, hem vefalı Mahmut Hoca'dan büyük fedakarlık

Elazığ'da 13 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye ile hayatını sürdüren ve azmiyle en büyük hayalini gerçekleştirerek sınıf öğretmeni olan Mahmut Ataş, idari izinli olmasın rağmen her fırsatta okula giderek engeli bulunan öğrencilerine hem canlı ders veriyor hem de materyaller hazırlayarak evlerine ulaştırıyor.

Mehmetçik'ten işaret diliyle anlamlı mesaj, vefalı sürpriz

Elazığ'da Mehmetçik, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle işaret diliyle hem anlamlı mesaj verdi, hem de Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle evlerinden çıkamayan köylerde ikamet eden çocukları ziyaret ederek doğum günü sürprizi yaptı.

O öğrencilerinin öğretmeni değil, 'Fethi Babası'

Elazığ'da bir oğlu hayatını kaybeden, bir oğlu da trafik kazası sonucu yatağa bağımlı kalan 3 çocuk babası 53 yaşındaki öğretmen Fethi Aydın, spor sayesinde bir çok genci batağa sürüklenmekten kurtarıp, hayatlarına dokundu. O öğrencilerin Fethi Babası, öğrenciler ise onun evlatları oldu.

Satrançla hayata yeni hamle atmayı öğreniyorlar

Elazığ'da, bakım ve koruma altında kalan çocuklar satrançla hem hayata yeni hamle atmayı öğreniyor, hem de birçok başarıya imza atıyor. Bu kapsamda düzenlenen ve 480 sporcunun katıldığı satranç turnuvasında 12 yaşında Miraç rakiplerini tek tek yenerek Türkiye şampiyonu oldu, diğer sporcularda önemli başarılar elde etti.

Elazığ'dan İzmir'e içleri ısıtan depremzede kardeşliği

Elazığ'da depremi yaşayan ve konteyner kentlerde aileleri ile kalan çocuklar, İzmir'deki depremzede akranları için kendi çabalarıyla kıyafet, kırtasiye malzemesi ve oyuncaklar topladı.

Elazığ'da depremzede çocuklardan, İzmirli akranlarına 'sessiz' destek

Elazığ'da depremi yaşayan ve aileleri ile birlikte konteyner kentte kalan çocuklar, öğrendikleri işaret dili ile İzmirli çocuklara 'Sizi en iyi bir anlarız, Geçmiş olsun İzmir, Kalbimiz sizinle' diyerek manevi destek verdi.

Elazığ'da cami depremzede öğrencilerin eğitim yuvası oldu

Elazığ'da depremde ilkokulun ağır hasar gördüğü bir köyde nternet de olmayınca öğrenciler için devreye muhtar girdi. Muhtar, köyün camisine internet çektirip, bilgisayar getirterek camiyi eğitim yuvasına dönüştürdü.

45 yıldır ekmeğini demire şekil vererek kazanıyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 16 metrekarelik dükkanı bulunan 62 yaşındaki demir ustası Davut Beyazelma, 45 yıldır eski yöntemlerle demire şekil vererek ekmeğini kazanmayı sürdürüyor.

Elazığ'dan şehitler adına Mali'de su kuyusu açıldı

Elazığ Şehitleri ve şehit Fatih Özmen adına Mali'de su kuyusu açıldı.

57 yaşında kick boksta gençlere taş çıkartıyor

Elazığ'da esnaflık yapan 57 yaşındaki Mahmut Ataş, başladığı kick boks sporunda gençlere adeta taş çıkartıyor.

Mehmetçik konteyner kentte kalan ailelere aşure dağıttı

Elazığ'da Mehmetçik, deprem sonrası konteyner evlerden oluşan geçici barınma merkezlerine kalan ailelere aşure ikram etti.

Nostalji kasetler, iş yerine hem sergi hem de dekor oldu

Elazığ'da çay ocağı işletmeciliği yapan Ahmet Türkgüzeli (52), 1990 yılından itibaren satın aldığı, bugünlerde bulunması zor olduğu için nostaljik bir anı olarak kalan sanatçıların kasetlerini iş yerinde duvara asarak sergiliyor.

Rojda'nın asker üniforması giyme hayalini Mehmetçik gerçekleştirdi

Elazığ'da 17 yaşındaki fiziksel engelli Rojda'nın asker üniforması giyme hayalini, Mehmetçik gerçekleştirdi.

Şehit oğlunun anısına, 2 bin 500 fidanla orman oluşturdu

Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Elazığlı Polis Memuru Mehmet Şevket Uzun'un babası Bünyamin Uzun, oğlunun anısına köyüne 2 bin 500 fidan dikerek Hatıra Ormanı oluşturdu. Baba Uzun, diktiği 500 adet badem ağacının gelirini ise köye bağışladı.

Devlet desteğiyle 45 dekara badem ekti, ilk hasada başladı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4 yıl önce devletten fidan desteği alarak 45 dekar alana bin 900 kök badem eken üretici, ilk hasadını yaptı.

Toplam 113 haber.