Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Ekmeğini taştan çıkaran anne

Elazığ'ın Keban ilçesinde 2 çocuk annesi 47 yaşındaki ev hanımı Canan Öztürk, baraj kenarından topladığı taşları sanata dönüştürerek hem ekonomik kazanç elde etmeye başladı, hemde boş vakitlerini doldurdu. Sosyal medyadan aldığı sipariş üzerine Kıbrıs ve Almanya'ya kadar ürünlerini gönderen Öztürk'ün ekmeğini taştan çıkarması ise çevresindeki herkese örnek oldu.

Ucuz biletle 13 yılda 36 farklı ülke gezdi

Elazığ'da her gün en az 20 kilometre yürüyüş yapan 3 çocuk babası Mehmet Ali Denkçeken, bazen 2 ay, bazen de 1 yıl öncesinden aldığı biletlerle 36 ülkeyi ucuza gezdi.

Böbrek nakli ile sağlına kavuştu, 14 yıl sonra ilk defa su içti

Elazığ'da 27 senedir böbrek hastası olan haftada 3 gün diyalize giren 2 çocuk babası Mehmet Tozkoparan, yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu, 14 yıl sonra ilk defa su içti.

Nehir bebek yaşama tutunmak için ilik nakli bekliyor

Elazığ'da kemoterapi tedavisi gören Hemofagositik Sendrom (HLH) hastası 6 aylık Nehir bebek, hayata tutunmak için ilik nakli bekliyor. Kendisiyle birlikte eşi ve kardeşlerinin iliklerinin naklinin uymadığını belirten anne, Büyük bir kampanya başlatılsa Nehir'de kurtulsa gerçekten çok mutlu oluruz dedi.

Sanata dönüşen 'Pirinç' tanesi ekmek kapısı oldu

Elazığ'ın Keban ilçesinde 23 yaşındaki üniversite mezunu Ersin Celayır, yapamazsın dedikleri, 'Pirinç' tanesine yazı yazmayı öğrenerek icra etmeye başladığı sanatıyla ekonomik kazanç elde ediyor. Türkiye'nin en genç, bölgenin ise tek ustası olan Celayır, bir pirince 10 isim yazabilecek kadar kendini geliştirmesi ise dikkat çekti.

Yakaladığı yılana elini ısırttı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde Suriyeli çobanın dağda bulduğu yılanla oynaması, görenlerin yüreklerini ağızlarına getirdi.

Halı dokumak, hastalığına terapi oldu

Elazığ'da kanser hastası olan 3 çocuk annesi Nurcan Gümüş, hastalığını terapi gibi gelen halı dokuma kursunda ilmik ilmik yeniyor, hayata da büyük bir heyecanla sarılıyor.

Oğlunun tedavi masrafı için iş bekliyor

Elazığ'da yaşayan Celal Şener, 14 yaşındaki Serebral Palsi (beyin felci) hastası oğlu için yardım çağrısında bulundu. Şener, oğlunun tedavisi için 80 bin liraya ihtiyaç olduğunu, ancak işi olmadığı için bir şey yapamadığını söyledi.

Temiz Evim projesi yüzleri güldürdü

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde, kadınların görev aldığı Temiz Evim projesi ile yaşlı ve günlük işlerini yapacak durumda olmayanların evleri 15 günde bir temizleniyor. Projede görev alan kadınlar temizliğin yanı sıra, yaşlıların hem sohbet arkadaşı oluyor, hem de yaptıkları iş sayesinde ekonomik kazanç elde ediyor.

Koruma altındaki çocuklardan, 'Hayata Hamle'

Elazığ'da, bakım ve koruma altında kalan çocuklar satrançla hem hayata yeni hamle atmayı öğreniyor, hem de bir çok başarıya imza atıyor. 47 lisanslı sporcunun bulunduğu kurumda, en son yapılan satranç turnuvasında da 11 yaşındaki Miraç, 1 yıl önce başlamasına rağmen il birincisi olarak önemli bir başarı elde etti.

Yabancı uyruklu öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu

Fırat Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler hem ülkelerini tanıttı, hem de yöresel oyunlarla renkli görüntüler oluşturdu.

Tek parmakla büyük başarı hikayesi

Elazığ’da 3 makineye bağlı yaşamını sürdüren Nurçin Arlı, büyük bir azim ve başarı hikayesi sergileyerek 3’üncü kitabını okurlarıyla buluşturmayı başardı.

Dünyada fragmanlı ilk kitap, matematik öğretmeninden

Elazığ'da matematik öğretmenliği mezunu olan ve özel ders veren Süel Pala, fantastik bir roman yazmasının ardından fragmanını da çekerek ilke imza attı.

Öldürülen Eda öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Mersin’de 6 yaşındaki kızı odasında uyurken, bıçaklanarak öldürülen 38 yaşındaki Eda öğretmen, memleketi Elazığ’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Depreme namazda yakalanan Eco nineyi komşuları çıkardı

Elazığ’da en çok evin hasar gördüğü Doğanbağı köyünde namaz kıldığı anda depreme yakalanan ve evinden çıkamayan Eco Erbay’ı komşularının kurtardığı öğrenildi.

Bir evde 2 muhtar

Elazığ’da geçen dönem muhtar olan Zülküf Demirpolat aynı yerden tekrar seçilirken, eşi Gülizar Demirpolat ise gelin geldiği köyden muhtar oldu.

Elazığ'ın tek kadın ve en genç muhtarı

Elazığ’da girdiği seçimde 10 yıllık muhtarı deviren üniversite mezunu 28 yaşındaki Seda Gündoğan, Elazığ’ın en genç ve merkezde tek kadın muhtarı oldu.

Elazığlı Kerem Özdemir O Ses Türkiye’de…

TV8’de yayınlanan ve beğeniyle izlenen O Ses Türkiye Yarışmasına Elazığ’dan katılan Kerem Özdemir, finale doğru emin adımlarla ilerliyor.

Toplam 113 haber.