Elazığ siyaset haberleri, Elazığ politika gündemi, Elazığ haber

Politika

Elazığ siyaset, politika ve bürokrasi haberlerini, siyasi partilerin çalışmalarını, belediye başkanlarının hizmetlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin. 

Politika Haberleri

İçişleri Bakanı Soylu: '7 vatandaşımızı kaybettik'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'da meydana gelen deprem nedeniyle Van'ın Başkale ilçesine bağlı 4 köyde yıkımlar söz konusu olduğunu belirterek, 4'ü yetişkin, 3'ü çocuk olmak üzere 7 vatandaşımızı ilk gelen bilgiler ışığında paylaşıyorum kaybettik. Allah rahmet eylesin. 5 vatandaşımız da yaralı olarak hastanele ulaştırıldı dedi.

Bakan Soylu, konteyner kentleri inceledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da yapımı süren ve bitme noktasına gelen geçici barınma merkezi olarak kullanılacak olan konteyner kentleri inceleyerek çalışmayı yürüten yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Soylu Elazığ'da

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin ilk anından itibaren Elazığ'da olan ve geçen hafta ayrılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tekrar Elazığ'a geldi.

Bakan Soylu devreye girdi, depremzedenin 8 yıllık sağlık sorunu çözüldü

Elazığ'da 8 yıldır sağlık sorunları yaşayan depremzede Yalçın Karataş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Adana'da tedavi ettirildi.

Bakanlar Soylu ve Kurum Elazığ'da çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çalışmalarını sürdürüyor.

Bakan Soylu, depreme ilk müdahale eden itfaiyecileri ziyaret etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depreme ilk müdahale eden ekipler arasında bulunan Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne giderek personellerle bir araya geldi.

Milletvekili Erol:'Polislerimiz canı gönülden emek veriyor'

Deprem sırasında ve sonrasında görev yapan polisleri ziyaret eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,polisin ilk andan itibaren canı gönülden hizmet ettiğini söyledi.

Bakan Soylu ve Kurum, tarihi Harput Mahallesi'nde incelemede bulundu

Depremin ilk gününden itibaren Elazığ'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tarihi Harput Mahallesi'nde incelemede bulundu.

Bakan Kurum deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde acil yıkım kararı verilen binaların enkaz çalışmalarının yürütüldüğü mahallelerde incelemelerde bulundu.

Bakan Soylu, kanaat önderleriyle bir araya geldi

Elazığ'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Alevi ve Bektaşi kanaat önderleri, vakıf ve dernek başkanlarıyla bir araya geldi.

Bakan Kurum: 'Elazığ eskisinden daha güzel olacak'

Elazığ'da mahalle sakinleriyle buluşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya genelinde yapılması gerekenlerle ilgili her türlü tedbiri alıp, sahada sizlerle birlikte olmaya gayret gösterdik. Bu süreç bitene kadar Elazığ'a gelmeye gitmeye, sizin sorunlarınızı çözmeye gayret göstereceğiz. İnşallah Elazığ eskisinden daha güzel olacak dedi.

Bakan Soylu, deprem bölgesinde yapılan çalışmaları detaylarıyla anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bakanlıklardan gelip dağıtılan miktarın 82 milyon lira olduğunu aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yardım kampanyasından AFAD'a 96, Kızılay'a 47 milyon lira geldiğini söylerken, Kızılay'a da bir haksızlık yapılmaması gerektiğini dile getirdi.

Bakan Kurum: 'Elazığ'da hasar tespit çalışmaları tamamlandı'

Elazığ'da hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplamda yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519, bağımsız bölüm sayısı 19 bin 821'e ulaşmıştır, şu an itibariyle 17 bin 400 konut projelendirilmesini başlattık dedi.

Bakan Soylu, tekrar deprem bölgesinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 günlük aradan sonra tekrar 6.8'lik depremin yaşandığı Elazığ'a gelerek incelemede bulundu.

Depremden yaralı kurtulan Kerim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü

Elazığ'da enkazdan yaralı kurtulan 14 yaşındaki Kerim İnce, Bakan Albayrak'ın aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonla görüntülü olarak görüştü.

Bakan Albayrak: 'Elazığ ve Malatya'da yaraları hızlıca saracağız'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Elazığ ve Malatya'da yaraları hızlıca saracaklarını belirterek, Elazığ ve Malatya'da Halk Bankamız bu iki ilimizdeki tüm esnaflarımızın hali hazırdaki tüm kredilerini faizsiz bir yıl ödemesiz erteleyecek. Yine bu çerçevede Ziraat Bankamız bu iki ilimizdeki çiftçilerimizin mevcut kredilerini yine bir yıl süreyle faizsiz erteleyecek dedi.

Bakan Soylu: '8 jandarmamızı, 3 de güvenlik korucumuzu kaybettik'

Van'da meydana gelen çığ faciası ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maalesef 8 jandarmamız 3 de güvenlik korucumuzu kaybettik. Toplam şu anda 11 kişi şehit oldu. Çığın altında olanlar olduğunu değerlendiriyoruz şu anda Van'a geçiyorum dedi.

Milletvekili Erol:'Elazığ afete maruz bölge ilan edilsin, ek kanunlar çıkarılsın'

Mecliste konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Erzincan depreminde olduğu gibi Elazığ'ında afete maruz bölge ilan edilerek ek kanunlar çıkarılmasını istediklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu: 'Vatandaşlarımız tarafından deprem için AFAD ve Kızılay'a 132 milyon TL gönderildi'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ depreminin ardından vatandaşlar tarafından AFAD ve Kızılay'a 132 milyon TL bağışta bulunulduğunu belirterek, Bugün çalıştığımız proje biterse herkes Elazığ'ın ve Malatya'nın Doğanyolu ve Pütürge'nin köylerinde yaşamak ister. 2002'den itibaren geçmiş yıllarda yapılan binalarda problem var dedi.

Toplam 573 haber.