Elazığ siyaset haberleri, Elazığ politika gündemi, Elazığ haber

Politika

Elazığ siyaset, politika ve bürokrasi haberlerini, siyasi partilerin çalışmalarını, belediye başkanlarının hizmetlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin. 

Politika Haberleri

Milletvekili Erol, 'Kenan Evren'in ve darbeci generallerin adı silinsin'

Mecliste konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,Kenan Evren'in bir darbeci general olduğuna inanmışsak ve yerel mahkemede cezasını almışsa Kenan Evren'in Türkiye'de adının hiçbir şekilde kamu kuruluşlarında yaşaması doğru değildir. Benim önerim, adının nerelere verilmiş olduğunu bir araştırma komisyonu kurularak tespit ederek Kenan Evren'in ve darbeci generallerin adlarını kamu kuruluşlarından silmektirdedi.

Şerifoğulları: Vaatlerimi gerçekleştiremezsem siyaseti bırakacağım

Elazığ Belediye Meclisinde kabul edilen 617 Milyon TL’lik 2020 bütçesi AK Parti ve İyi Parti Gurubu tarafından eleştirildi.

Milletvekili Erol, öğrencilere burs sözünü yerine getiriyor

Seçimden önce verdiği sözü yerine getiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, milletvekili maaşının yarısını Elazığlı tıp öğrencilerine burs olarak vermeye devam ediyor.

Elazığ Belediyesi’nin 2020 Yılı Bütçesi belli oldu

Elazığ Belediyesi’nin 2020 Yılı Mali Bütçesi, Belediye Meclis Toplantısında görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeniden Refah Partisi 1. Olağan Büyük Kongresi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Siyaset; bütün insanlığın kurtuluşu için zalimin zulmüne 'dur' demek, mazlumların, ezilenlerin, gariplerin haklarını korumak için yapılırsa ibadet olur dedi.

MHP'de iki ilçeye atama yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Palu ve Sivrice ilçe başkanlıklarına atama yapıldı.

MHP Palu ve Sivrice ilçe başkanları istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi Palu İlçe Başkanı Zülfü Yılmaz ve Sivrice İlçe Başkanı Erol Targut görevlerinden istifa ettiler.

CHP'de delege seçimi yapılacak

​​​​​​​Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanlığı Kongresi Ocak ayında yapılacak. Parti genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda il başkanlığı için oy kullanacak delegeler, parti üyeleri tarafından seçilecek.

AK Parti 3 ilçe başkanını belirledi

AK Parti Genel Merkezi, Elazığ'da 3 ilçe başkanlığına atama yaptı.

AK Parti'de 4 ilçe Başkanının istifası istendi

AK Parti Genel Merkezi, Elazığ'da 4 ilçede başkanı ve yönetim kurulunun istifasını istedi.

Maden Önergesi Reddedildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin TBMM'ye sunduğu Maden ilçesinde heyelandan kaynaklanan sorunların detaylı bir şekilde tespitiyle ilgili araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge reddedildi.

Yurtbaşı Belde Başkanlığına Çevik atandı

​​​​​​​AK Parti Yurtbaşı Belde Başkanlığına Ruhi Çevik atandı.

Milletvekili Ağar: “HDP’li Buldan; CHP’yi ittifak üzerinden açık açık tehdit ediyor”

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Zülfü Tolga Ağar, HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın açıklamasıyla, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ittifak üzerinden açık açık tehdit ettiğini belirterek; bu açıklamayla kendini cumhuriyetçi ve milliyetçi olarak tanıtan partilerin, sırtını PKK’ya yaslayan HDP ile aynı safta yer aldıkları  tescillenmiştir” dedi.

Milletvekili Erol'a 'Yılın Milletvekili' ödülü

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'a, Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (Kamu-Der) tarafından Yılın Milletvekili ödülü verildi.

Yeniden Refah Partisi'nde il başkanı değişti

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığına Av. Erhun Karakuş getirildi.

MHP İl Başkanından Akıncı'ya Sert Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Planı Harekatına ilişkin yaptığı skandal açıklamaya sert tepki gösterdi.

Bakan Kurum, 'Operasyon bittiği zaman yerleşim alanı inşası projesini hayata geçireceğiz'

Operasyon bittiği zaman köy ve ilçelerden oluşan yerleşim alanları ile ilgili projeleri hayata geçireceklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla dört gün önce başlatılan bu operasyon bittiği zaman biz o güvenli bölge içerisinde ilçelerden, 140 köyden oluşan yerleşim alanı inşasıyla birlikte tüm buradaki vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlayacak önemli bir projeyi inşallah hep birlikte hayata geçirmiş olacağızdedi.

Bakan Kurum: 'Bebek katillerine ne cevap vereceğimizi dünyaya gösterdik'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hem havadan hem karadan Suriye'ye barış getirmek için Barış Pınarı Harekatı'nın başlatıldığını belirterek, 'Bu bebek katillerinin girdiği inlerden çıkması noktasında bugüne kadar ne cevap verdiysek bundan sonrada aynı cevabı vereceğimizi net bir şekilde tüm dünyaya gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz' dedi.

Milletvekili Erol: Türkiye hiçbir tehdide boyun eğmemiştir ve eğmeyecektir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdidine tepki gösterdi.

Toplam 573 haber.