Elazığ siyaset haberleri, Elazığ politika gündemi, Elazığ haber

Politika

Elazığ siyaset, politika ve bürokrasi haberlerini, siyasi partilerin çalışmalarını, belediye başkanlarının hizmetlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin. 

Politika Haberleri

Bakan Kurum: '100 bin kardeşimiz depremden etkilendi'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 3 Şubat itibarı ile 196 adet yıkık, 4 bin 13 ağır hasarlı, orta hasarlı ise bin 682 binamız var. Yaklaşık 25 bin bağımsız bölüm orta ve ağır hasarlı olarak etkilenmiş durumda. Şuan yüzde 80'e gelmiş durumdayız, 100 bin kardeşimiz depremden etkilenmiş durumda dedi.

Milletvekili Erol, depremle ilgili önergeyi meclise sundu

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un Elazığ'da yaşanan 6.8'lik depremle ilgili afet bölgen ilan edilmesi ve meclis araştırmasına açılmasını içeren önergeyi meclise sunduğu bildirildi. Önergenin yarınki oturumda görüşüleceği aktarıldı.

Bakan Soylu, konteyner kent kurulacak alanı inceledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'daki depremzedeler için konteyner kurulacak alanda incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum: 'Depremde ağır hasarlı bina sayısı 3 bin 200'

Elazığ'da incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 323 acil yıkılacak binamız var. Acil yıkılacak binalarda, ki bağımsız bölüm sayısı da yaklaşık bin 200 bağımsız bölümden oluşmaktadır. Yani yıkık acil yıkılacak ağır hasarlı bina sayısı 3 bin 200, bağımsız bölüm sayısı da yaklaşık 10 bin 900'e ulaşmış durumdadır dedi.

Milletvekili Erol,'Afete bölgesi ilan edilmesinin ek düzenlemeler olmadan bir anlamı yok'

Afete maruz bölge ile afet bölgesi tanımlamasının bir birinden farklı olmadığını belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,afet bölgesi ilan edilirken ek düzenleyici maddeler olmadığı sürece bir anlamı olmayacağını söyledi.

Bakan Kurum: 'Deprem Elazığ'ın yapı stokunun yüzde 25-30'unu etkilemiş durumda'

Elazığ genelinde hasar tespit çalışmalarının yüzde 60 seviyesine geldiğini ve depremin Elazığ'ın yapı stokunun yüzde 25-30'unu etkilediğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Acil yıkılacak 286 binamız var, şehrin hemen hemen her yerinde tehlike arz eden yıkılma riski bulunan binaların yıkım sürecini başlattık. Şuan itibariyle 54 tane binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir dedi.

Bakan Soylu:'Kanunumuzda afet bölgesi diye bir kanun yok'

Afet bölgesi ilanı talebiyle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şunu söyleyeyim bizim kanunumuzda afet bölgesi diye bir kanun yok. Afete maruz bölge var. Afet bölgesi denilen bir kavram söz konusu değil. Kanunda böyle bir şey yokken böyle bir talep yokken afet bölgesi ilan edilsin demek biraz siyasi yaklaşımdır dedi. Bakan Soylu, ayrıca 117 milyon lira bağış geldiğini de açıkladı.

Kılıçdaroğlu: 'Elazığ afet bölgesi ilan edilsin, buna ihtiyacı var'

Elazığlıların acısını paylaşan 82 milyon için seslendiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ afet bölgesi ilan edilsin, buna ihtiyacı var' dedi.

Bakan Dönmez: 'Hasarlı binaların Ocak ayına ait faturalarını 90 gün süre ile erteledik'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatura düzenlemeleri Elazığ ve Malatya'da 2 hafta ertelenmiş oldu. Yıkılan hasarlı binalarla ilgili olarak da Ocak ayındaki faturaları 90 gün süre ile ertelemiş olduk. Daha önceden başka bir nedenden elektrik veya gazı kesik olanlarda yine başvurmaları halde bundan yararlanacak, doğal gaz ve elektrik akışı tekrar sağlanacakdedi.

Kılıçdaroğlu,'Bu felaketi, acıyı paylaşmak için yüreğimiz gönlümüz bir'

Depremin merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Bu süreç içinde bizi mutlu eden görüşü kimliği ne olursa olsun bütün insanların Türkiye'deki 82 milyonun hep birlikte bu sorunu çözmek için, bu felaketi, acıyı paylaşmak için yüreğimiz gönlümüz bir dedi.

Milletvekili Erol,'Elazığ acilen afet bölgesi ilan edilmeli'

Yaşanan depremin Elazığ'da büyük bir acı, korku endişe ve beklenti doğurduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kentin acilen afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Kurum, depremde hasar gören mahallelerde incelemede bulunuyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar gören mahallelerde bina ve alan incelemesinde bulunuyor.

İçişleri Bakanı Soylu: 'Kira yardımı bugün gönderilecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk yıkılan 58 binanın acil kira yardımının bugün orada oturan kişilerin hesaplarına gönderileceğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, 10 bin konutluk uydukent kurulacağını söyledi.

Bakan Kurum: 'TOKİ bin 400 konutun yapılması için proje çalışmalarına başladı'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde yaralanan ve yakınlarını kaybeden vatandaşlara acil durum ödeneği ile yardımda bulunulduğunu belirterek, TOKİ'nin bin 400 konutun yapılması için proje çalışmalarına başladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hastanedeki depremzedelere ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alına depremzedeleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi.

Milletvekili Ağar, Teşkilat Çalışmalarını Sürdürüyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, partisinin ülke genelindeki teşkilat çalışmalarına devam ediyor.

MHP'den davet tepkisi

Hazarbaba Kayak Merkezi açılış programına MHP'li Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan ve MHP İl Genel Meclis üyelerinin davet edilmemesi tepkiyle karşılandı.

Fethiye Atlı, AK Parti'ye geçti

Keban ilçesinin Bağımsız Belediye Başkanı Fethiye Atlı, AK Parti'ye geçti.

Toplam 573 haber.